Cloud Solution Provider

Meer dan een licentieoplossing alleen

Wist je dat Buyitdirect sinds 2,5 jaar Microsoft CSP partner is? CSP staat voor Cloud Solution Provider en is meer dan alleen een licentieprogramma. CSP is ontworpen om cloud abonnementen te leveren, zoals Office365, Microsoft 365, Enterprise Mobility Suite (EMS), Azure en Dynamics 365 Online. Je ontvangt maandelijks één factuur voor het abonnement mét services en Buyitdirect levert uiteraard het bijbehorende support.

Wat kan ik met licenties via CSP?

Via het Cloud Solution Provider-programma kan je cloud producten en diensten afnemen. Denk hierbij aan Microsoft cloud diensten zoals Office365, SharePoint Online, Skype for Business en andere productiviteitsoplossingen. Ook beveiligingsoplossingen zoals Enterprise Mobility Suite (EMS) en Cloud platform services via Azure vallen hieronder. Het is altijd mogelijk je bestaande Microsoft contracten aan te vullen met licenties via CSP.

Wie is de contractpartner bij het CSP model?

Je bestelt cloud abonnementen bij Buyitdirect en ontvangt van ons ook de ondersteuning en de facturen. Microsoft is de eigenaar van het intellectueel eigendom van de Cloud software oplossing en zij bepalen daarom de voorwaarden voor gebruik. Je dient de Microsoft Cloud Agreement te ondertekenen, wat de juridische overeenkomst is tussen Microsoft en uw organisatie.

Kan ik op elk moment starten en stoppen?

Ja, het CSP programma is zo ontworpen dat het een maandelijks abonnement is waardoor je elke kalendermaand kunt starten en ook stoppen. Tevens krijg je de flexibiliteit om het CSP abonnement in aantal en soort dienst, per maand aan te passen. Je houdt controle en betaalt daarom nooit teveel.

Hoe verloopt de betaling?

Buyitdirect is de leverancier waar je bestelt en aan wie je betaalt. Wij handelen op onze beurt de betaling voor het cloud abonnement af, direct met Microsoft. Buyitdirect is en blijft uw enige aanspreekpunt.

Meer weten?

Heb je vragen over CSP of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Frank van Dijk om te vernemen hoe Buyitdirect je optimaal kan ondersteunen bij het inzetten, gebruiken en beheren van de Microsoft software oplossingen.

IT-aanbestedingen in het onderwijs

Expertise op het gebied van onderwijs, inkoop en IT

Buyitdirect is voor onderwijsinstellingen in het primair, voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs de juiste partner tijdens het gehele aanbestedingsproces. We helpen bij de centrale inkoop van hardware en randapparatuur voor leerlingen maar ook voor leraren, de digitale presentatiemiddelen, software en alle aanverwante diensten die aansluiten bij het onderwijs. Van advies en ondersteuning tot daadwerkelijke levering, implementatie en support: we zijn er om de continuïteit van het onderwijs te waarborgen.

Ervaring

Vanuit onze ervaring adviseren wij over de voordelen van het opnemen, of juist afwijzen van bepaalde zaken binnen je uitvraag c.q. inkoopvoorwaarden. Zie ons als een kritisch meedenkende partner die expertise heeft op het gebied van onderwijs, inkoop en IT. Aan de hand van je wensen en eisen doen we aanbevelingen en kunnen wij je attenderen op zaken waaraan je wellicht nog niet had gedacht.

Merkonafhankelijk

Buyitdirect is niet afhankelijk van één merk. Sterker nog, we werken samen met een groot aantal partners waardoor wij een eerlijk en transparant advies uitbrengen. We denken vanuit de wensen en behoeften van de organisatie!

Inhoud, kwaliteit en marktkennis

Ons onderwijs- en aanbestedingsteam heeft al vele jaren ervaring met het inschrijven op onderhandse en Europese aanbestedingen in het onderwijs. Dat doen zij samen met ons tenderdesk-team en onze partners. De ideale combinatie van inhoud, kwaliteit, ervaring en marktkennis.

Server & storage: zo kies je de beste oplossing voor jouw bedrijf

Zo kies je de beste oplossing voor jouw bedrijf

De server & storage-omgeving vormt de ruggengraat van je zakelijke IT-inrichting. Deze infrastructuur voert alle datagerelateerde taken uit die belangrijk zijn voor je werkzaamheden; de server maakt apps en cloudoplossingen beschikbaar, storage zorgt voor opslag van je data. Maar waar moet je nu zoal rekening mee houden bij het kiezen van zo’n oplossing?

Verschillende mogelijkheden

Server & storage-oplossingen zijn beschikbaar in verschillende vormen. Je kunt kiezen voor een oplossing die volledig bij jou op locatie draait (on-premise), een externe oplossing op basis van virtualisatie of een combinatie daarvan (hybride infrastructuur). Iedere vorm is op zijn eigen manier schaalbaar en beheersbaar. We vertellen je graag over de kenmerken van de verschillende vormen.

1. On-premise

Infrastructuur: on-premise server & storage-oplossingen draaien volledig op locatie, bijvoorbeeld in je eigen datacenter. Alle componenten, zoals hardware en software, bevinden zich fysiek in de organisatie. Deze vorm wordt veelal gekozen door organisaties die intern over de juiste kennis beschikken om het beheer ervan zelf uit te kunnen voeren.

Dataopslag: de opslag van data vindt plaats binnen de muren van de organisatie. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van fysieke harde schijven die onderdeel zijn van de infrastructuur.

Beheer en beveiliging: bij on-premise oplossingen worden beheer- en beveiligingstaken vaak door de organisatie zelf uitgevoerd. De organisatie is zelf verantwoordelijk voor de functionaliteit en schaal van de oplossing. Het is echter ook mogelijk om deze zaken uit te besteden. De organisatie is ook verantwoordelijk voor back-ups, noodstroomvoorzieningen en naleving van de data- en privacywetgeving AVG.

2. Externe oplossing

Infrastructuur: bij deze vorm maak je gebruik van de infrastructuur van een leverancier. Via virtualisatie heb je toegang tot de functionaliteiten. Je kunt de dienst voor een vast bedrag per maand afnemen. Omdat de oplossing niet intern draait heb je zelf geen omkijken naar beheer en beveiliging. Ook hoef je niet zelf te investeren in eigen kennis.

Dataopslag: zakelijke data wordt via de cloud opgeslagen in een extern datacenter. Ook de back-ups worden vaak extern opgeslagen. De leverancier van de dienst is verantwoordelijk voor de databeveiliging.

Beheer en beveiliging: alle taken met betrekking tot beheer en beveiliging vallen binnen de overeengekomen contractvoorwaarden en daardoor onder de verantwoordelijkheid van de leverancier. De naleving van de AVG is echter een gedeelde verantwoordelijkheid. De keuze voor een externe oplossing wordt vaak as-a-service aangeboden.

3. Hybride oplossing

Infrastructuur: bij deze oplossingen draait een deel van de oplossing intern en een deel extern. Een voorbeeld hiervan is interne storage, maar externe serverfunctionaliteit. Deze vorm is populair onder bedrijven die bijvoorbeeld werken met erg gevoelige data en de opslag hiervan niet willen of mogen uitbesteden. Denk aan overheids- en zorginstellingen.

Dataopslag: de opslaglocatie is afhankelijk van de gewenste configuratie.

Beheer en beveiliging: het beheer en de beveiliging van de gekozen oplossing is afhankelijk van de gewenste configuratie. De zorg voor noodstroom en naleving van de AVG is vaak een gedeelde verantwoordelijkheid.

Wij helpen je met de juiste keuze

Wij snappen heel goed dat het lastig kan zijn om zelf een keuze uit alle mogelijkheden te maken. Daarom kijken we graag samen met jou naar je wensen, eisen, behoeften en plannen voor de toekomst. Daarnaast voeren we een site survey uit, zodat we kunnen bepalen hoe we de server & storage-oplossing kunnen implementeren. Zo hoef je jezelf niet bezig te houden met deze complexe materie en ben je direct verzekerd van de perfecte maatwerkoplossing.

De voordelen van Buyitdirect als IT-partner

We beschikken over ruim twintig jaar ervaring op het gebied van server & storage. Daardoor kunnen we je tijdens iedere stap van de lifecycle van specialistisch advies voorzien. Naast advies bieden we levering, configuratie, beveiliging en 24×7 support. Omdat je behoeften nog weleens kunnen veranderen, ondersteunen we je ook met het op- en afschalen van je serveromgeving. Zo profiteer je altijd van een functionele en veilige oplossing. Gewoon, via één leverancier.

Meer weten?

Onze gespecialiseerde medewerkers staan voor je klaar met persoonlijk en merkonafhankelijk advies. Graag kijken we samen naar hoe we je server & storage-infrastructuur kunnen laten aansluiten bij je zakelijke behoeften. Op die manier weet je zeker dat je meteen beschikt over een schaalbare en toekomstbestendige oplossing die past bij jouw organisatie.

IT. Inclusive

IT. Inclusive: one price including everything as a service

Met IT. Inclusive nemen wij alle zorgen weg. We onderhouden de werkplekken, beveiligen jouw gegevens en zetten data in voor het optimaliseren van de productiviteit. Alles geregeld vanaf een centraal aanspreekpunt. Zo kun jij je blijven focussen op het bedrijf.

Buyitdirect richt een werkplek in op basis van je wensen, inclusief software, diensten en aanverwante producten. Je betaalt alleen voor het gebruik van de werkplek, niet voor de aanschaf! We nemen alle handelingen rondom de werkplek uit handen zoals onderhoud en garantieafhandeling. Tevens biedt IT. Inclusive flexibiliteit en een duidelijk overzicht in de maandelijkse IT kosten.

We brengen je werkplekken in kaart en geven de behoeften van de medewerkers vorm. Samen kijken we naar hoe jij je wilt ontwikkelen in de toekomst. Op basis hiervan richten wij een werkplek in met producten van verschillende fabrikanten: een strak geplande uitrol maar tijd en aandacht voor optimalisatie. We geven advies, regelen de installatie en zorgen voor onderhoud, beveiliging en inruil.

Een complete werkplek voor een vast bedrag per maand

Welk merk je ook kiest, je betaalt per werkplek een vooraf afgesproken bedrag per maand. Hardware, software en diensten staan op één factuur en je hebt binnen Buyitdirect één aanspreekpunt die de organisatie goed kent. Je krijgt toegang tot ons webportal waarin eenvoudig hardware en diensten bestelt kan worden.

IT. should not be complicated.

Wil je meer weten over IT. Inclusive en onze pakketten, klik dan hier. 

 

Cloud Hosting

Altijd toegang tot je zakelijke data

Optimaliseer eenvoudig je productiviteit en bereikbaarheid

Goede dienstverlening begint bij het snel kunnen helpen van je klanten. Dan is het natuurlijk wel fijn dat je altijd toegang hebt tot je zakelijke applicaties en data. Bij Buyitdirect vinden we dat niet meer dan logisch. Daarom hebben we een oplossing ontwikkeld om je hier volledig in te ondersteunen: Cloud Hosting.

Wat is Cloud Hosting?

Bij Cloud Hosting verhuizen al je apps en data naar een cloudomgeving. Daardoor heb je ook via je mobiele devices, zoals je smartphone, laptop en tablet, toegang tot deze programma’s en bestanden. Je bent dus niet langer afhankelijk van een vaste werkplek, maar kunt altijd en overal werken. Cloud Hosting is dan ook de ideale oplossing voor het verder verhogen van je klanttevredenheid.

Welke voordelen biedt Cloud Hosting nog meer?

Cloud Hosting biedt op diverse manieren voordeel voor jou en je medewerkers. Door altijd toegang te hebben tot je zakelijke apps en data wordt de organisatie productiever en bereikbaarder. Ook beheer en beveiliging wordt makkelijker, en kan zelfs helemaal bij je uit handen worden genomen. Forse investeringen in eigen hardware en kennis komen te vervallen en in plaats daarvan betaal je een vast bedrag per maand. Dat is natuurlijk erg handig, want zo hou je inzicht in je kosten. En wil je je oplossing op- of afschalen? Ook dat is geen probleem. Zo profiteer je altijd van een as-a-service-oplossing die aansluit bij je zakelijke behoeften.

Hoe werkt Cloud Hosting?

Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden voor het hosten van je apps en data:

  • Private Cloud: hierbij heb je de beschikking over een eigen oplossing. Deze omgeving kan draaien in je eigen serverruimte of datacentrum, of in een datacentrum van een leverancier.
  • Public Cloud: je maakt gebruikt van een shared platform waarbij je resources en diensten met andere gebruikers deelt. Je betaalt alleen wat je daadwerkelijk gebruikt aan resources.
  • Hybrid Cloud: je gebruikt je eigen hard- en software op je eigen locatie én profiteert van de vele voordelen vanuit de cloud. Dit is een combinatie van bovenstaande opties.

Waarom kies je voor Buyitdirect?

Samen met jou kijken we naar welke vorm van Cloud Hosting het best past bij je organisatie. We nemen je daarbij alle werkzaamheden uit handen, zodat je zelf geen omkijken hebt naar het proces. Ondertussen profiteer je van de kennis en expertise van onze specialisten. Zij staan voor je klaar voor al je vraagstukken.

Cloud Back-up

Data altijd beschikbaar

Gebruiksvriendelijk, flexibel en gegarandeerd veilig

Door digitalisering worden we steeds afhankelijker van data. Het is dan ook belangrijk dat die data beschikbaar is, waar en wanneer we dat willen. Vanzelfsprekend willen we ook dat die data veilig blijft en niet zomaar op straat komt te liggen. Met cloud back-up van Buyitdirect ben je hiervan verzekerd.

Jouw data altijd beschikbaar

Met cloud back-up zorgen we er voor dat je data altijd beschikbaar is en blijft. We nemen je hierbij alle werkzaamheden uit handen en dat levert veel voordeel op. Je profiteert sowieso van een complete, veilige en gebruiksvriendelijke cloudoplossing. Heel makkelijk, tegen een vast bedrag per maand. Zo kies je voor een oplossing die past bij jouw behoefte en dat is een van de voordelen van het werken met as-a-service-cloudoplossingen.

Lokale en externe opslag

Je kunt zelf bepalen waar je data wordt opgeslagen; in de cloud op locatie, in een extern datacenter of in een hybride combinatie hiervan. We zorgen er voor dat er iedere dag automatisch een back-up van je data wordt gemaakt. Die back-ups kun je overigens real-time bijhouden. Omdat iedereen zijn eigen wensen over de opslag van data heeft, ontwikkelen we graag een maatwerkoplossing die past bij jouw wensen, eisen en behoeften.

Versleutelde opslag

Met cloud back-up wordt je data versleuteld opgeslagen waardoor de data niet inzichtelijk is voor onbevoegden. Je data komt niet op straat te liggen! Hiermee voldoe je meteen aan de richtlijnen van de GDPR.

Waarom kies je voor Buyitdirect?

Buyitdirect biedt volledige ontzorging voor al je cloudvraagstukken. Onze gespecialiseerde medewerkers zorgen voor een oplossing die aansluit bij jouw wensen en eisen. We houden je oplossing bovendien voortdurend in de gaten en voorzien je van rapportages. Zo behoud jij het inzicht en de grip op je data. Wil je meer weten over cloud back-up? Neem dan contact op met ons voor een advies op maat.

Cloud E-mail

Overal toegang tot je e-mail en contacten

Je wilt het maximale halen uit je tijd en dus ook uit je e-mailverkeer. Je zit echter niet te wachten op tijdrovend onderhoud en complex inregelen van je e-mailoplossing. Met cloud e-mail van Buyitdirect hoef je je geen zorgen te maken om onderhoud, updates of veiligheid.

Wat is cloud e-mail?

Met cloud e-mail brengen we je e-mail onder in een zeer gebruiksvriendelijke en schaalbare cloudomgeving. Je hebt keuze uit hosted of webbased e-mail van leveranciers als Microsoft en Google. Het handige hiervan is dat je vanaf ieder mobiel device toegang hebt tot je e-mail, contactpersonen en agenda. En dat zorgt voor een stuk meer gebruiksgemak, flexibiliteit, kostenefficiëntie en productiviteit.

Flexibel, productief en veilig

Cloud e-mail biedt veel voordeel voor je IT-afdeling en organisatie als geheel. Door altijd toegang te hebben tot e-mail ben je flexibeler en productiever. Daardoor kun je veel sneller inspelen op verzoeken van klanten en collega’s, waar je ook bent.
Een bijkomend voordeel is dat je niet langer hoeft te investeren in kostbare eigen oplossingen doordat je oplossing regelmatig achter de schermen door de leverancier wordt geüpdatet. Daardoor bespaar je tijd en weet je tegelijkertijd zeker dat je oplossing altijd functioneel is. Bovendien zijn zakelijke e-mails beveiligd op basis van zeer hoge wettelijke veiligheidsstandaarden.

Waarom kies je voor Buyitdirect?

We kijken samen hoe cloud e-mail meerwaarde kan opleveren voor de organisatie. Onze gespecialiseerde medewerkers voorzien je van deskundig advies, en nemen je alle werkzaamheden uit handen. Ook na de oplevering blijven we betrokken en profiteer je van één aanspreekpunt. Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.