Er is niets ergers dan een monteur zonder iPad

“I would rather lose money, than trust” – een slagzin waar Robert Bosch in 1921 al achter stond. Het is tot op de dag van vandaag de visie die dagelijks nageleefd wordt bij BSH, de producent van huishoudapparaten van Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF. Diezelfde betrouwbaarheid is te vinden in de IT-omgeving voor de medewerkers. Meer dan 130 monteurs gaan dagelijks de weg op voor grote en kleine reparaties aan huishoudelijke apparaten. Naast de gereedschapskoffer en onderdelen is er nog iets onmisbaar in de servicebus: een Apple iPad Air.

Voor deze case zijn we in gesprek gegaan met Jan van de Scheur, IT-manager bij BSH Home Appliances Group.

 

Over de BSH Home Appliances Group

BSH Nederland is de thuisbasis van bekende ‘witgoed’ en keukenapparatuurmerken zoals Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF. Het maakt onderdeel uit van de BSH Home Appliances Group, de grootste producent van huishoudelijke apparatuur in Europa. Wereldwijd telt BSH ruim 60.000 medewerkers. In Nederland worden de monteurs aangestuurd vanuit het inspiratiehuis 20|20 in Hoofddorp, waar ook diverse showrooms te bezichtigen zijn.

 

Het vraagstuk

Flink wat jaren geleden sleepten de servicemonteurs dagelijks een hoop gewicht met zich mee. Op dat moment hadden ze meerdere zware koffers. Eén met een Notebook en een printer, en één gereedschapskoffer.

Ondanks het ongemak van het gewicht namen de koffers een belangrijke rol in. De Notebook werd aan het begin van de dag geraadpleegd voor de dagplanning en – route. Zo kon de monteur zien wat er gerepareerd moest worden en welke onderdelen daarvoor benodigd waren. Eenmaal bij een klant werd de reparatie uitgevoerd. Daarna kon er gelijk een factuur uitgedraaid worden, die gelijk (fysiek) ondertekend moest worden door de klant.

 

De oplossing: Apple iPad Air in de praktijk

Inmiddels werken de monteurs van BSH al 6 jaar met de iPad. Het begon als een pilot – uitgevoerd in Nederland. Alle informatie zit nu in één handzaam device: van onderdelen, voorraden, routeplanning tot aan de administratie. De iPad is deel uit gaan maken van het gereedschap van de monteur.

In samenwerking met IBM en Apple werden er speciale apps ontwikkeld die de servicemonteurs optimale ondersteuning boden. Apple had de kennis van de gebruikers en IBM het verstand van hoe systemen ingericht moeten worden.

“Er is niks ergers dan een monteur zonder iPad, bijna onwerkbaar. Anders moeten ze heel veel bellen en op papier werken om later te digitaliseren. De speciaal ontwikkelde apps en het gebruiksgemak maken de iPad onmisbaar.” –  Jan van de Scheur

 

Mobile Device Management

BSH maakt nu gebruik van het Mobile Device Management (MDM) van Apple Business Manager. Hiermee kan de IT-afdeling alle devices vanaf één centrale omgeving beheren. Heeft de iPad een update nodig? Dan kan de IT-afdeling dat eenvoudig en overzichtelijk terugvinden.

We kunnen centraal alle apparaten beheren. We zien bijvoorbeeld op afstand welke iPad een update nodig heeft.” – Jan van de Scheur

 

Efficiëntie en klanttevredenheid verbeteren

De eerste vraag van de klant is vaak wat een reparatie gaat kosten. De servicemonteurs kunnen een prijsindicatie uit één van de speciale apps halen en het met de klant bespreken.

De volledige administratie en al het uitzoekwerk kan nu uitgevoerd worden op de iPad. Het hele verhaal van aansluiten en uitprinten is verdwenen. Daardoor ziet BSH dat het klantgevoel is verbeterd.

“Stel dat je een dure reparatie hebt en je staat daarna ook nog tien, vijftien minuten te wachten totdat de monteur zijn bonnetje geprint heeft, dat is niet fijn. Nu tik je een paar keer, vraag je om een (digitale) handtekening en het is geregeld.” – Jan van de Scheur

 

De samenwerking

BSH is via een Tender terecht gekomen bij Buyitdirect. Het onderscheid werd gemaakt met een aantrekkelijk aanbod, maar ook de makkelijke en prettige benadering.

“Ik voel me comfortabel bij het contact. Het is heel toegankelijk en makkelijk praten. Als je een afspraak maakt, dan komen ze erop terug.” aldus Jan van de Scheur

 

Toekomstplannen; over naar een DaaS-constructie

Een servicemonteur is veel in beweging. Dit betekent dan ook dat de iPad bij hen meer risico loopt op ongemakken. Om dat risico te beperken bekijkt BSH de mogelijkheid om het gehele beheer uit handen te geven aan Buyitdirect en naar een complete DaaS-oplossing toe te gaan. Dit houdt in dat zij van a tot z ontzorgd worden; van de keuze en implementatie tot support en hulp in de contractperiode. Gaat er een iPad kapot? Dan ligt er de volgende dag een nieuwe klaar voor de monteur.

“We overwegen een DaaS-constructie omdat de tijd en de kosten van het repareren niet opwegen tegen het gemak van een betrouwbare as-a-service oplossing.” – Jan van de Scheur

Van bouwplaats tot directie; iedereen ‘loopt weg’ met Microsoft Surface

SDR is een Amsterdams elektrotechnisch installatiebureau. Met 180 medewerkers ontwerpen, installeren en onderhouden zij elektrotechnische installaties voor grote utiliteitsbouw- en woningbouwprojecten. De IT-afdeling bestaat uit 3 personen.

Het vraagstuk

Vijf jaar geleden zocht SDR een oplossing voor hun buitendienstmedewerkers, projectleiders en werkvoorbereiders die veel op de bouwplaats lopen. Op dat moment moesten zij nog met een zware laptop sjouwen. Dat was niet erg efficiënt – dus begon de zoektocht naar een passend device.
Één telefoontje tussen Martin van Kranenburg (IT-manager bij SDR) en Thijs Groen (Business Manager Microsoft bij Buyitdirect) of Arjan (accountmanager bij Buyitdirect) was al voldoende. Martin legde hun case voor en al snel kwamen zij uit bij de Microsoft Surface-lijn. Zowel de directie, als de medewerkers op de bouwplaats zijn nu dolgelukkig met de Surface. Microsoft Surface betreed het kantoor én de bouwplaats. Met als eindresultaat: een blije IT-manager én tevreden collega’s.

Het voortraject

Een ervaring spreekt meer dan duizend woorden. Een groot voordeel was dat de medewerkers verschillende devices mochten uittesten voor een lagere periode. Niet zomaar 1 of 2 dagen, maar echt een langere tijd om tot de juiste keuze te komen. In de testperiode konden collega’s ook echt aangeven waar ze tegenaan liepen. Microsoft Surface was de absolute favoriet: de demomodellen wilden de collega’s eigenlijk niet meer teruggeven. De mogelijkheid om demomodellen te testen in de praktijk is één van de redenen waarom SDR met Buyitdirect werkt.

 

De oplossing: Microsoft Surface in de praktijk

De keuze viel op de Surface Pro 4. SDR weet met de keuze de mogelijkheden van Microsoft 365 optimaal te benutten. Het delen van eigen aantekeningen en notities – bijvoorbeeld met het team – wordt makkelijker. Datzelfde geldt voor het presenteren ervan.

Enorm efficiënt, erkent ook Martin.

Het hele proces is mede dankzij Microsoft Surface dusdanig gedigitaliseerd dat SDR een grote efficiëntieslag heeft gemaakt in de afgelopen 2 jaar. Inspecteurs lopen letterlijk met het device rond om foto’s en aantekeningen te maken. En dankzij de juiste software kunnen de bevindingen gelijk naar kantoor gestuurd worden. Zo heeft bijvoorbeeld de tekenaar ook de volgende dag al de juiste informatie.

Het proces gaat nu een stuk sneller; vroeger zaten de medewerkers soms 3 dagen te wachten op de verwerking en goedkeuring. SDR heeft ook inspecteurs in dienst die de vruchten plukken van het werken met Surface. De inspecteurs kunnen hun meetapparatuur direct koppelen om waardes uit te lezen. Hierdoor is het proces enorm versneld. Waar ze voorheen een week mee bezig waren, kunnen de nu al in één dag afronden.

Digitalisering

Doordat informatie nu sneller (digitaal) verwerkt wordt, heeft ook het paperless werken een vlucht genomen. Dit resulteert in 80% minder papier verbruik – in één jaar tijd. Dat heeft de gehele digitale omslag gedaan, maar met name bouwtekeningen kunnen makkelijk op een Surface worden meegenomen. Op die tekeningen kan ook digitaal worden geschreven. Dit zorgt ervoor dat er 20% – 30% minder tekeningen worden geprint.

De levensduur van de apparaten is ook erg belangrijk. Een monteur is afhankelijk van zijn telefoon – van de bereikbaarheid. Goedkoop is vaak duurkoop: als de monteur een goedkoop toestel meekrijgt, dan staat hij binnen een week weer aan het bureau van de IT-afdeling.

“Waar we vroeger redelijk budgetgericht waren, worden nu vooral hoge eisen gesteld aan kwaliteit. Daarom hebben we voor Microsoft Surface gekozen”- aldus Martin.

De medewerkers op de bouwplaats hebben allemaal een ‘ruggedized’ survivalcase eromheen zitten met stootbescherming en een handvat achterop, zodat ze hem echt in hun hand kunnen houden. Hierdoor is er in 5 jaar tijd nauwelijks een stuk gegaan.

 

Typen en schrijven

Is er dan niets negatiefs te zeggen over de Surface-modellen? Er is misschien wel één puntje: volgens Martin heb je wel een leesbaar handschrift nodig. Anders kun je eigen geschreven aantekeningen niet meer lezen. Zo heeft hij dus gepaste jaloezie naar de collega’s die letterlijk kunnen lezen en schrijven met de Surface-modellen.

En niet alleen de medewerkers op de bouwplaats hebben een Surface – de directie loopt er ook trots mee rond. Zij zijn volledig overgestapt van papier en pen, naar Microsoft Surface.

Alles staat erop voor ze. Als collega’s een dag geen Microsoft Surface tot hun beschikking hebben, dan zijn ze echt onthand – aldus Martin. 

 

De samenwerking

Het Amsterdamse bedrijf moderniseert snel en heeft in het verleden meerdere IT-aanbieders gehad om hierbij te helpen, niet tot alle tevredenheid. Buyitdirect past bij SDR als een handschoen.

“Kleine organisaties konden wel meedenken, maar ze hadden de middelen niet. De grote hadden wel de middelen, maar dachten niet meer mee. Buyitdirect is the best of both worlds. Het gemak en het meedenken in onze processen; dat is waarom we voor Buyitdirect kiezen.”

De bedrijven lijken qua cultuur ook veel op elkaar, vindt Martin. Bij beiden organisaties hangt er een no-nonsense mentaliteit. Als iets niet goed gaat, dan wordt gaat, dan wordt dat uitgesproken. Er zijn korte, duidelijke lijnen en de sfeer is altijd prima. Martin spreekt de collega’s bij Buyitdirect regelmatig over ‘nieuw speelgoed’.

 

Wil je weten hoe een Microsoft Surface binnen jouw organisatie past?

Thijs Groen, onze Vendor Business Manager, vertelt je graag meer over de mogelijkheden én de winst die jouw organisatie kan behalen met Microsoft Surface.

☎️ Bel direct met de specialist
✉️ Of stuur een e-mail


 

Modiform maakt grote stappen

Op zoek naar de juiste partners in de groene keten

Modiform kijkt met Buyitdirect naar de toekomst

Modiform is producent en wereldwijde leverancier van kweek-, transport- en verpakkingsmaterialen voor de tuinbouw. Meer dan 350 medewerkers op diverse locaties staan constant met elkaar in verbinding. De komende jaren staan er mooie plannen op de agenda. Duurzaam en klaar voor de toekomst. 2025 is het jaar waar alles samenkomt. Buyitdirect denkt als IT-partner graag mee.

Sven Andeweg is Teamlead van de IT-afdeling en vertelt over het belang van het samenwerken met de juiste partners en over de rol als duurzame voorloper in de keten. Constant in ontwikkeling en op zoek naar vernieuwing. Lastig in een wereld die nooit stilstaat, zo vindt ook Sven. “Als je iets hebt geïmplementeerd is het alweer verouderd. Dan ben je alweer vooruit aan het kijken.” En vooruitkijken, dat gebeurt zeker bij Modiform. “Met Horizon2025 hebben we de ambitie om in 2025 nieuw plastic te verbannen en 100% gerecycled materiaal te gebruiken. Geen virgin-plastic meer zoals dat heet. Ik denk dat we nu al op 98% zitten als het gaat om het gebruik van volledig gerecycled materiaal. Onze Closed Loop Commitment is erop gericht de materialenkringloop te sluiten. We halen spullen terug bij consumenten, tuincentra en andere bronnen. De teruggehaalde kunststoffen recyclen we intern en zetten we om tot grondstof. Zo kunnen wij deels in onze eigen grondstoffen voorzien.”

Buyitdirect lijkt de perfecte partner met een eigen duurzame visie en een helder CO2-beleid. Buyitdirect selecteert haar toeleveranciers en distributiepartners zo veel mogelijk op basis van beleid op duurzaamheid. Recycling en een tweede of derde leven voor afgeschreven apparatuur; ook daar maakt Buyitdirect zich sterk voor. Het is onder meer deze visie waar het raakvlak zit met Modiform.

Kernwaarden

Bij Modiform staan de waarden verantwoord ondernemen. innovatief & open-minded en samenwerkend voorop. Duurzaam ondernemen zit in de genen. “Hoe meer duurzame partners wij om ons heen verzamelen, hoe duurzamer ook onze volledige keten wordt.” Modiform hoopt dat hun partners erin meegaan om de gehele keten te verduurzamen.

Deze waarden sluiten goed aan bij de samenwerking tussen Modiform en Buyitdirect. Sven is blij met het contact tussen hem en accountmanager Ricky Jong. “We zijn een 24/7 omgeving, dus continu aan het werk. We moeten altijd alles online hebben, dus ook als er dingen stuk gaan. Support contracten zijn hierbij cruciaal. We moeten gelijk kunnen schakelen en in het geval van een calamiteit moeten we dat gelijk met de juiste partners doen. Ik weet gewoon dat ik Ricky kan bereiken als er wat aan de hand is. Dat werkt fijn. Ik hou ervan om dat soort partnerships om mij heen te hebben. We zijn op de IT-afdeling maar met zijn vijven, dan heb je deze ondersteuning nodig.”

“Hoe meer duurzame partners wij om ons heen verzamelen,
hoe duurzamer ook onze volledige keten wordt.”

Datacenter

Vier jaar geleden heeft Modiform de stap genomen om het lokale serverpark, dat ze op het hoofdkantoor hadden draaien, te verhuizen naar een datacenter. “Vooral met het oog op duurzaamheid, veiligheid en stabiliteit. Toen kwam corona, dus we waren mooi op tijd. We hadden alle werkplekken omgezet van vaste werkplekken en thin clients naar laptops, dus iedereen kon lekker van huis uit werken. Een geluk bij een ongeluk, of je noemt het inzicht”, lacht Sven. De installatie en implementatie heeft hij samen met zijn team zelf gedaan. “Het aanleveren van hardware, het configureren van de hardware, het uitzoeken van wat we nodig hadden hebben we samen met Buyitdirect opgepakt.” En alles is vervangen in het datacenter. Networking, firewalling en storage. “Daar hebben we mooie stappen in gemaakt. Alle oude hardware hebben we teruggehaald naar Leusden en daar een restore omgeving gebouwd, zodat we onze fallback continu kunnen testen. Als er een calamiteit plaatsvindt dan zien we hoe we daar mee om moeten gaan. We schrijven hardware dus niet af, maar hergebruiken het met een ander doel.”

In coronatijd is het kantoorpersoneel zoveel mogelijk naar huis gestuurd. “Iedereen is thuis voorzien van een scherm, toetsenbord, muis en waar nodig een docking station. We hebben de werkplekken thuis helemaal voorzien. De laptop hadden ze al, dus het was inpluggen en gaan. Iedereen mocht zijn werkplek mee naar huis nemen. Op kantoor hebben we alle hardware vervangen. Zo hebben we weer een uniform kantoor gecreëerd met nieuwe spullen.” Als Sven nieuwe hardware nodig heeft, dan neemt hij direct contact op met accountmanager Ricky. “Die zet de vraag uit naar de juiste collega’s en die komen met een goed advies terug. Ze denken ook mee in betere oplossingen. Het is makkelijk sparren met korte lijntjes. Met Ricky heb ik aan één woord genoeg.”

Vooruitkijken met partners

Sven heeft met zijn IT-afdeling een kortetermijnvisie waarbij ze twee, drie jaar vooruitkijken. Voor de lange termijn kijken ze zeven jaar vooruit. “En er is een droomvisie, waarin we tien, vijftien jaar vooruitkijken. Doordat ik in de markt aan het sparren ben met andere IT-collega’s, leveranciers en werkgroepen kijken we naar wat wij denken dat er gaat gebeuren in de toekomst. We kunnen langzaam naar die droom toewerken en continu die route aanpassen.

2025 blijkt wederom een belangrijk jaar te zijn. “We zijn nu gesplitst over verschillende locaties. Zowel kantoren, logistiek als productie. In 2025 willen we een volledig nieuw distributiecentrum vestigen in Scherpenzeel. Het hoofdkantoor en logistiek komen in het nieuwe centrum. En het moet volledig geautomatiseerd zijn en 24/7 draaien. De afstanden tussen onze locaties zijn niet groot, dus misschien redden we dat wel elektrisch. Dat is ook weer groen.” En op IT-gebied? “Daar gaan we helemaal los natuurlijk”, lacht Sven. “We moeten daar weer een netwerk gaan aanleggen. We moeten alles voorzien van switches, patchkasten, netwerkbekabeling en alle werkplekken moeten vervangen worden. Heel veel hardware zal afgeschreven zijn, dus dan moeten we ook weer kijken wat we moeten vervangen en hoe we dat gaan vervangen.” En dus ook met wie ze dat gaan vervangen. “Om dat te doen heb je de juiste partners nodig. Buyitdirect is zo’n partner waarmee ik veel contact heb om te sparren over de toekomst.”

Van ‘doe maar een laptopje’ tot mega migratie naar Dell VxRail

“Doe maar een laptopje.” Met deze simpele vraag begon twaalf jaar geleden de mooie samenwerking tussen Hikvision en Buyitdirect. Nu heeft Hikvision een grote migratie achter de rug naar Dell VxRail, een hyperconverged infrastructuursysteem (HCI) op basis van VMware vSAN. VxRail omvat computer-, opslag-, netwerk- en virtualisatiebronnen in één enkel apparaat. Toine Van Der Meij is IT-Manager voor Hikvision Europa. Hij vertelt over de bijzondere migratie, over de jarenlange samenwerking met Buyitdirect en over het belang van het werken met de juiste servicepartijen.

‘Waarom heb je een laptop nodig?’ ‘Waarvoor ga je hem gebruiken?’ ‘Wat ben je van plan?’ Logische vragen bij de aanschaf van een laptop, maar Toine kreeg ze nooit eerder gesteld. Totdat accountmanager Pascal Weberink van Buyitdirect aan de lijn hing. “Ik hou wel van dat doorvragen”, vertelt Toine. “Vanaf dat punt zijn we meegegroeid met elkaar.”

Hikvision is een wereldwijd toonaangevende leverancier van top-of-the-line IoT-oplossingen en videobeveiligingssystemen. Vanuit het hoofdkantoor in Hangzhou, China, worden meer dan 42.000 medewerkers aangestuurd. Het hoofdkantoor van Hikvision Europe zit in Hoofddorp. Naast het bedrijfsgebouw is hier recentelijk een nieuw experience center in gebruik genomen.

Migratie was geen overbodige luxe
Een en al techniek dus, het is de core business van Hikvision. Daar horen goede systemen bij. De migratie naar Dell VxRail was geen overbodige luxe, vertelt IT-manager Toine. “De harde schijven leken kapot te gaan en vol te raken. Ik moest het hoofdkantoor ervan overtuigen dat we dat echt een keertje moesten vervangen. Een aantal keer waren we dicht bij dat moment, maar dat werd toen weer in de pot gestopt. Ben je weer twee jaar verder. We wilden eerst een uitbreiding doen op het huidige systeem, want we hadden echt te weinig ruimte. Maar het systeem was zoveel verouderd, dat we voor een uitbreiding alleen maar meer zouden gaan betalen.” Het heeft best lang geduurd voordat men op het punt terecht kwam er nu iets moest gebeuren. Toine: “Mijn datacenter stond al bijna 2 à 3 jaar op oranje. Het laatste jaar ging hij op rood. We hadden gewoon geen ruimte meer. Dus de mailboxen van de gebruikers werden opeens 250MB in plaats van 1GB. Er is een situatie geweest dat de mensen niet meer konden e-mailen, omdat de mailserver vol zat. Het betekende dat 800 medewerkers door heel Europa geen berichten meer konden versturen. Toen werden ze op het hoofdkantoor toch wel een beetje bang en ging het allemaal rollen. China was in control, die control is steeds meer naar mij toegegaan.”

“Mijn datacenter stond al bijna 2 à 3 jaar op oranje. Het laatste jaar ging hij op rood.”

Ondersteuning en advies
Om tijd te winnen heeft de IT-manager zelf een tijdelijke back-up geregeld met een paar extra TB. “Toen kregen we wat meer tijd om dingen voor te bereiden voor bijvoorbeeld de vSAN environment. Ik moest een keuze maken tussen traditioneel en de functionaliteiten van vSAN. Ik was direct positief over vSAN op basis van VxRail. De flexibiliteit over de langere termijn was gewoon veel beter. Anders heb ik straks hetzelfde probleem weer. Buyitdirect heeft hier perfect in ondersteund en geadviseerd. Nadat de situatie met de ‘red alert’ weg was, is het snel gaan rollen om het nieuwe traject te starten met Buyitdirect en Nalta, een van de servicepartijen van Buyitdirect.”

Buyitdirect heeft ook rechtstreeks contact opgenomen met het hoofdkantoor in China. Solution Advisor Elroy Veerman: “Er kwamen wat vragen uit China. Wij dachten dat het verstandig was om direct met China te schakelen. Zo kwamen we tot wat we eigenlijk wilde hebben. We hebben ze geadviseerd over hoe wij het zouden doen. Dat advies hebben ze overgenomen. Dat ging heel snel.” Nalta is zoals gezegd een servicepartij van Buyitdirect. Een bedrijf met heel veel kennis, die vanaf het begin
betrokken is geweest bij het traject. Hikvision en Nalta hebben direct contact gezocht met elkaar. Toine: “Hendrik van Nalta was de juiste man voor de klus. Ik heb hem direct toegevoegd aan mijn teams-omgeving. Zo konden we elkaar actief updaten en schermen delen. Hendrik stuur je een bericht en hij reageert meteen. Ik heb voor de hele migratie twee officiële afspraken gemaakt. De rest was gewoon tussendoor berichten en vragen. Echt heel fijn.”

Als onderdeel van de Bechtle-groep is Buyitdirect een van de grootste leveranciers van Dell ter wereld. In een dergelijk traject kan zowel Dell, als Nalta, als Buyitdirect helpen in het geval van problemen. Elroy benadrukt het belang voor een klant om te weten waar hij moet zijn als er iets is. “Vanuit Dell is er een dedicated persoon, die wordt gekoppeld aan Hikvision. Daar kan Toine eigenlijk altijd mee schakelen. We hebben bij Buyitdirect gekozen voor de SLA met de beste dienstverlening. 24/7 technische ondersteuning, support die kan meekijken en helpen. Belangrijk, want het is een omgeving waar heel Europa op draait.” Toine is daar blij mee: “Het belangrijkste voor mij is dat het traject netjes moet gaan. Ik ben zelf heel technisch, maar zit ook maar in mijn eentje hier.” De vraag wordt wel eens gesteld waarom Hikvision maar één supplier heeft. “Af en toe heb ik wel eens grote opdrachten en dan moet ik wel een vergelijking maken. Dan heeft Pascal toch altijd een beter voorstel. Ik kom altijd weer bij Buyitdirect uit. Voor mij is het meedenken belangrijk om snel te schakelen als je iets nodig hebt. Ik heb zelf geen tijd om dingen uit te gaan zoeken. Maar ik weet altijd wel wat ik wil.”

“Ik kom altijd weer bij Buyitdirect uit.
Voor mij is het meedenken belangrijk om snel te schakelen als je iets nodig hebt.”

Kopiëren van VM’s
Dan het omzetten zelf. Hoe ging dat? “Na het installeren van alle serverhosts in het datacenter heb ik contact gehad met Hendrik”, vertelt Toine. “Ik zei tegen Hendrik: ‘We gaan hem even aanzetten’. Toen kwam hij met een applicatie die ik nog nooit had gebruikt, Veeam.” De vraag was hoe in het datacenter de VM’s overgezet moesten worden naar de nieuwe VM’s. “Handmatig kopiëren was geen optie, dat zou wel even duren. Maar Veeam verbindt je oude host met je nieuwe clusterserver. Als je alles goed hebt ingesteld, dan scant hij alle VM’s en maakt er een lijst van. Deze kopieert hij terwijl alles gewoon nog live staat. Elke dag houdt hij de veranderingen bij. De dag van de migratie, dus als je daadwerkelijk overgaat, hoef je nog maar een kleine beetje data over te zetten.”

En dan is daar de grote wisseltruc. “Veeam doet dat heel netjes qua functie en procedures die hij uitvoert. Hij maakt een snaphot, doet een CRC-check, dan zet hij de oude server zelf uit. Dan maakt hij weer een snapshot en checkt hij hem opnieuw. Ook aan de andere kant doet hij dat. Dat gaat helemaal automatisch. Ik ben bij de kleinste VM begonnen en de grootste, de exchange-server heb ik als laatst gedaan. Het overzetten van de grootste VM duurde slechts 30 minuten. De meeste tijd zat hem in het kopiëren van de 35 VM’s, totaal 40 TB. Dat duurde bijna een heel weekend. Heel Europa stond uit van vrijdag tot zondagavond. Zondag heb ik alle servers erin geprikt en dat allemaal in overleg met Hendrik. Dat vond ik fijn, want hij is heel flexibel.”

Toine is blij met de huidige situatie. Hij is toekomstbestendig, net als de relatie met Buyitdirect overigens. Wat twaalf jaar geleden begon met een laptop is uitgegroeid tot een solide partnership. “We kunnen hier jaren mee vooruit, zonder dat de performance minder wordt. Ik heb nu precies 35 VM’s draaien. We hebben 180 TB en we gebruiken nu nog geen 25%. Hij staat nog niet op oranje. De kleur is heel groen!”

Boekloos voor RSG N.O.-Veluwe

RSG N.O.-Veluwe kiest met Boekloos voor gepersonaliseerd leren

RSG N.O.-Veluwe is een brede scholengemeenschap van circa 1000 leerlingen voor tweetalig atheneum, HAVO, MAVO en VMBO basis en kader en is gevestigd in Epe. Zij maakt deel uit van Aurora Onderwijsgroep.

De uitdaging
RSG N.O.-Veluwe is al enkele jaren bezig met gepersonaliseerd leren: leerlingen leren meer zelfstandig en minder klassikaal en gebruiken daarbij devices (iPad of laptop) om dat mogelijk te maken. Jaap de Groot is Systeembeheerder bij RSG N.O.-Veluwe en vertelt: ‘’Vijf jaar geleden zijn we met iPads begonnen om boeken te vervangen voor de online variant. Dit scheelt de leerlingen een zware rugzak én de inhoud van een online boek kan interactiever en aantrekkelijker zijn dan de papieren variant. De keuze voor een iPad werd toen vooral bepaald door de accuduur: er waren nog geen laptops die een hele schooldag meekonden.’’

‘’Als onderwijsinstelling staat bij ons het belang van de leerling -en daarmee het leren- voorop. Een goede laptop voor iedereen maakt dat mede mogelijk. RSG N.O.-Veluwe wilt geen onderscheid en dus voor iedere leerling dezelfde laptop, hoewel je de ouders daar in principe niet toe kan dwingen. Het aanbod van Boekloos, met koop- en huurregeling, én een duidelijke betaalbare garantie maakt dat toch mogelijk’’, aldus Jaap.

Advies
Accountmanager Halima Sabri-Bridji vertelt: ‘’Er is gekozen voor de HP x360 vanwege zijn robuuste ontwerp, omdat hij bruikbaar is als laptop en tablet én het device is betaalbaar voor de ouders. Leerlingen kunnen gemakkelijk met dit model overweg zonder veel technische kennis te hebben. Daarnaast kan het model tegen een stootje.’’

‘’Je levert niet alleen laptops, je levert persoonlijk aan ouders en leerlingen. Dat is de kracht van een goede onderwijsleverancier.’’

Resultaat
Jaap vertelt: ‘’We hebben in het verleden verschillende leveranciers gehad. Echter waren we opzoek naar kwaliteit in service naar de school en ouders toe én flexibel in levering, financiering en garantie. Boekloos heeft vaste accountmanagers en Halima heeft voor ons fantastisch werk geleverd, is continu bereikbaar en denkt oplossingsgericht met ons mee. Ook als ouders laat bestellen, fouten maken of op het laatste moment een andere oplossing willen wordt er snel geschakeld. Dat is absoluut de kracht van een goede onderwijsleverancier; je levert niet alleen laptops, je levert persoonlijk aan ouders en leerlingen.’’

‘’Ook reparaties en garanties via partner Microfix zijn eenvoudig en snel. Er was ook weinig uitval tijdens het proces. De x360 valt zeer in de smaak: de stevige constructie en een lange accuduur zijn belangrijke kenmerken. Ook zijn de leerlingen blij met het touchscreen en het ontwerp waarbij de modellen ook als tablet functioneren’’, aldus Jaap.

Meer weten over Boekloos?
Lees alles op onze website. 

GGD Hart voor Brabant kiest Employee First

GGD Hart voor Brabant kiest voor Employee First

De GGD Hart voor Brabant wil mensen gezonde kansen bieden om alles uit het leven te halen. De dienst doet dit in opdracht van 25 gemeenten in Midden-Brabant en Brabant-Noord met ruim 800 professionals voor meer dan 1 miljoen inwoners.

De uitdaging
Sinds 2018 verzorgt Buyitdirect de reguliere faciliteiten op het gebied van IT voor GGD Hart voor Brabant. Omdat alle medewerkers van de GGD medio maart 2020 thuis moesten werken, heeft de GGD besloten alle medewerkers te faciliteren in hun thuiswerkplek.

‘’We wilden een oplossing aan onze medewerkers bieden waarbij wij ontzorgd werden op administratief en logistieke vlak maar wel de regie hielden door een vaste bedrag aan iedereen te bieden,” legt HR-adviseur en projectleider Annemerel van Iterson van de GGD Hart voor Brabant uit. “Het doel was een laagdrempelige portal waarin medewerkers hun thuiswerkplek konden inrichten en deze producten konden bestellen zodat zij snel aan de slag konden. Deze vraag hebben we bij Buyitdirect neergelegd.’’

Advies
Het advies valt en staat met de wens van de klant. Ons advies was gebaseerd op de volgende punten:

  • Een portal op maat dat is ingericht naar wens van de klant met alle thuiswerkbenodigdheden;
  • Directe levering aan huis om de thuiswerkplek snel (en coronaproof) te faciliteren;
  • Eén vast aanspreekpunt tijdens het gehele project;
  • Hierin geeft Buyitdirect advies over de producten en beantwoordt vragen over de levering waardoor er geen extra werk bij de GGD Hart voor Brabant komt te liggen;
  • Extra controleslag om bijvoorbeeld fraude te voorkomen;
  • Een samengesteld assortiment waarbij meerdere producten werden aangeboden zodat de gebruiker de thuiswerkplek kan aanvullen met wat zij nodig hebben;
  • Een simpel en makkelijk bestelproces;
  • Advies over de interne communicatie binnen de organisatie om een goede start te kunnen maken bij livegang portal.

‘’Fijne samenwerking, snel schakelen en kwalitatief snelle afronding’’

Annemerel van Iterson: ‘’Het is heel fijn om één vast aanspreekpunt tijdens het proces te hebben waar je snel mee kan schakelen. Hiermee kun je een goede communicatie waarborgen. Buyitdirect schreef een handleiding over het gebruik van de portal en er was support bij alle bestellingen, de levering en aftersales door Buyitdirect. Ook de e-mail met uitleg naar alle medewerkers in onze huisstijl werd heel erg gewaardeerd.’’

Accountmanager Isebelle Graaff was het vaste aanspreekpunt voor GGD Hart voor Brabant en is trots op de samenwerking. ‘’Snelheid en nauwkeurigheid was in dit project echt key. Employee First is een nieuwe propositie maar voor veel organisaties onmisbaar in de huidige tijd. De GGD Hart voor Brabant was er vroeg bij en door een optimale samenwerking hebben we dit project gezamenlijk in een kort tijdsbestek weten te realiseren. We zijn zeer blij om met deze oplossing een belangrijke bijdrage te kunnen leveren.’’

Het resultaat
Het resultaat is een laagdrempelige portal op maat, tevreden en productieve medewerkers die snel aan de slag konden en een blije organisatie. GGD Hart voor Brabant is klaar voor de toekomst!

‘’We hebben het project ervaren als een fijne samenwerking waarbij snel geschakeld werd en wat kwalitatief snel was afgerond’’, aldus Annemerel van Iterson.

 

Smart Worksplace voor KYOCERA SENCO Netherlands B.V.

Smart Workspace voor KYOCERA SENCO Netherlands B.V.

Kyocera Senco is een internationale organisatie gespecialiseerd in bevestigingsoplossingen. Denk hierbij aan elektrische bevestigingssystemen, verankeringsproducten, diamantslijpgereedschappen en industrie specifieke oplossingen.

Kyocera Senco gaat werken met de Smart Workspace van Sogeti. Met Smart Workspace krijgen medewerkers een complete cloudwerkplek waarbij ze overal en op elk device toegang hebben tot het intranet, samenwerkingsfuncties en persoonlijke applicaties. Buyitdirect voorziet in de hardware en bijbehorende lifecycle diensten om werkplekken gereed te maken.  Kyocera Senco zal de kantoren in Europa voorzien van standaard werkplekken vanuit het hoofdkantoor in Lelystad.

Buyitdirect heeft alle diensten tot aan de levering op zich genomen en de garantieafhandeling heeft Kyocera Senco zelf verzorgd.

De levering gaat om 100 werkplekken en later dit jaar zal een gelijke afname worden herhaald.

Faber Halbertsma Group B.V. kiest voor IT. Inclusive

Faber Halbertsma Group B.V. kiest voor IT. Inclusive

Faber Halbertsma Group levert herbruikbare en duurzame transportverpakkingen om bij te dragen aan een schonere wereld. Zij vervoeren ladingen op allerlei slimme manieren en zijn opgericht in 1891.

De Faber Halbertsma Group was op zoek naar standaardisatie en ontzorging rondom de werkplekken voor 5 landen in Europa. Om die reden is IT. Inclusive onder de aandacht gebracht, de dienstverlening waarmee we compleet verzorgde werkplekken faciliteren.
De wens van de Faber Halbertsma Group om de relatie met hun serviceprovider OpenLine te behouden, werd meegenomen in de totale oplossing. Samen met een partner heeft Buyitdirect HP en Microsoft hardware geleverd aan de verschillende locaties in Europa. Daarbij zijn diensten als taggen, labellen en autopilot installatie uitgevoerd. OpenLine heeft de laatste klant specifieke images via Intune uitgerold.

Buyitdirect heeft circa 300 werkplekken geleverd en factureert die op maandbasis. Hierdoor betaalt Faber Halbertsma Group alleen voor wat zij daadwerkelijk gebruikt.

Blosse faciliteert leerkrachten met eigen laptop

Blosse, één in opvang en onderwijs, biedt opvang en onderwijs van baby tot brugklasser. Met meer dan 1.000 medewerkers verdeeld over 28 kindcentra richten zij zich vol overgave op hun kerntaak: iedere leerling de mogelijkheid bieden het maximale uit zichzelf te halen.

We hebben afgesproken op het servicebureau van Blosse in Heerhugowaard en spreken met bestuurslid Jeroen Spanbroek, IT Manager Ottilio Christiaan en Michiel Haan van Nedvice ICT. Nedvice ICT verzorgt het beheer en support van Blosse en is verantwoordelijk geweest voor de uitrol van dit project. ‘’We wilden alle medewerkers voorzien van een eigen device, die ze overal konden gebruiken’’, aldus Ottilio. ‘’Blosse vindt het belangrijk dat de professionals goed uitgerust zijn zodat zij hun werk goed kunnen doen. Dus een laptop waar ze tijd en plaats onafhankelijk mee kunnen werken. Het elimineren van lekken en de nieuwe regels rondom de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zijn een mooie bijvangst. Nu wordt ons leerlingvolgsysteem en zakelijke e-mail alleen gebruikt op deze beveiligde devices. We waren op zoek naar een partnership waarbij je samen hetzelfde doel najaagt; een relatie voor de lange termijn. Toen we een aanbesteding deden op leveranciersselectie is Buyitdirect daar uit gekomen.’’

Buyitdirect heeft de samenwerking met HP opgezocht om antwoord te geven op de gestelde wensen en eisen van Blosse. De uitkomst hiervan was een HP Probook 430 met bijpassende monitor, docking station, muis en keyboard.

”We waren op zoek naar een partnership waarbij je samen hetzelfde doel najaagt”

‘’Er zit ook een HRM component in het traject, namelijk dat we al onze medewerkers maximaal willen faciliteren en ontzorgen waar nodig. Ik ben enorm tevreden met de samenwerking tussen Buyitdirect en Nedvice ICT waarbij de eindgebruiker continu in het vizier wordt gehouden. De devices worden door onze medewerkers ontvangen als een cadeautje, omdat het ze gaat ontzorgen!’’, vertelt Jeroen.

‘’We hebben goed nagedacht over de uitrol van dit project, aangezien je te maken krijgt met eindgebruikers met verschillende kennisniveaus van ICT. We hebben een gebruikershandleiding gecreëerd hoe iedereen zijn device startklaar kon maken en dit klassikaal uitgedeeld zodat vragen gelijk beantwoord konden worden’’, aldus Michiel van Nedvice ICT.

‘’De samenwerking tussen klant, leverancier en beheerder is zeer soepel verlopen. De communicatie verliep gemakkelijk en snel en de taakverdeling was helder. De proactieve houding heeft ervoor gezorgd dat problemen met devices snel zijn opgelost’’, aldus Ottilio.

 

Toyota Material Handling NL zet stappen richting de cloud

Toyota Material Handling Nederland maakt onderdeel uit van Toyota Industries Corporation en biedt oplossingen aan voor intern transport. Denk hierbij aan magazijn- en heftrucks. Met 350 medewerkers en een aandeel van 23 procent op de heftruckmarkt, is Toyota Material Handling Nederland een grote speler. Begin 2017 hebben zij Vanderlande overgenomen; zij houden zich bezig met logistieke procesautomatisering op luchthavens, voor pakketdiensten en het automatiseren van distributiecentra.

We hebben afgesproken op het hoofdkantoor in Ede met Mark Leeuwis. ‘’Ik ben nu zes jaar werkzaam als Systeem- & Netwerkbeheerder en ik help bij het maken van IT beslissingen. Laatst ben ik naar het Europees hoofdkantoor in Zweden geweest waarbij de IT plannen voor de komende periode zijn besproken. We zullen langzaam stappen gaan zetten richting de cloud en de afdelingsschijven zullen verdwijnen waardoor we gaan werken met Sharepoint en Microsoft Teams. Je hebt dan altijd, overal en op elk device toegang tot je informatie. We gebruiken op dit moment Dell, maar gaan overstappen op Lenovo workstations. Ook wordt onze internetverbinding anders ingericht vanwege security redenen en stappen we over op Microsoft Intune. Via Buyitdirect nemen wij Samsung Knox af, maar gelukkig is dit compatible met Microsoft Intune. Zoals je hoort staat er genoeg te gebeuren!’’

”Buyitdirect biedt een breed scala aan producten en diensten aan waardoor je niet verder hoeft te kijken.”

‘’We zijn bij Buyitdirect terechtgekomen doordat onze mobiele telefoons aan vervanging toe waren. Onze accountmanager Pascal Weberink is vervolgens met Samsung langsgekomen en hebben demomodellen getoond. Hoewel we voorheen geen Android gebruikten, is dit beleid vanuit Europa uiteindelijk versoepeld. Tevens hebben we enkele Microsoft Surfaces via Buyitdirect aangeschaft. Veel salesmedewerkers hebben een laptop en een iPad, maar het is natuurlijk handiger om alles in één device te hebben; de Microsoft Surface is dan een goede uitkomst. De werkplekken zijn uitgerust met een nieuwe headset van Jabra en ook hierbij heeft Buyitdirect het proces begeleid.‘’

‘’Advies, meedenken en de klant ontzorgen zijn belangrijke kenmerken voor TMHNL zodat de IT werknemers zich volledig kunnen focussen op hun eigen IT gerelateerde werkzaamheden’’, aldus Pascal Weberink. ‘’Ik maak me daar hard voor.’’

‘’Ik hou Pascal op de hoogte van alle ontwikkelingen en daardoor kan er snel geschakeld worden. Pascal is flexibel en proactief en dit werkt zeer prettig in onze samenwerking. Buyitdirect biedt een breed scala aan producten en diensten aan waardoor je niet verder hoeft te kijken.’’

Foto: Toyota Material Handling Nederland