Smart Workspace voor KYOCERA SENCO Netherlands B.V.

Kyocera Senco is een internationale organisatie gespecialiseerd in bevestigingsoplossingen. Denk hierbij aan elektrische bevestigingssystemen, verankeringsproducten, diamantslijpgereedschappen en industrie specifieke oplossingen.

Kyocera Senco gaat werken met de Smart Workspace van Sogeti. Met Smart Workspace krijgen medewerkers een complete cloudwerkplek waarbij ze overal en op elk device toegang hebben tot het intranet, samenwerkingsfuncties en persoonlijke applicaties. Buyitdirect voorziet in de hardware en bijbehorende lifecycle diensten om werkplekken gereed te maken.  Kyocera Senco zal de kantoren in Europa voorzien van standaard werkplekken vanuit het hoofdkantoor in Lelystad.

Buyitdirect heeft alle diensten tot aan de levering op zich genomen en de garantieafhandeling heeft Kyocera Senco zelf verzorgd.

De levering gaat om 100 werkplekken en later dit jaar zal een gelijke afname worden herhaald.

Faber Halbertsma Group B.V. kiest voor IT. Inclusive

Faber Halbertsma Group levert herbruikbare en duurzame transportverpakkingen om bij te dragen aan een schonere wereld. Zij vervoeren ladingen op allerlei slimme manieren en zijn opgericht in 1891.

De Faber Halbertsma Group was op zoek naar standaardisatie en ontzorging rondom de werkplekken voor 5 landen in Europa. Om die reden is IT. Inclusive onder de aandacht gebracht, de dienstverlening waarmee we compleet verzorgde werkplekken faciliteren.
De wens van de Faber Halbertsma Group om de relatie met hun serviceprovider OpenLine te behouden, werd meegenomen in de totale oplossing. Samen met een partner heeft Buyitdirect HP en Microsoft hardware geleverd aan de verschillende locaties in Europa. Daarbij zijn diensten als taggen, labellen en autopilot installatie uitgevoerd. OpenLine heeft de laatste klant specifieke images via Intune uitgerold.

Buyitdirect heeft circa 300 werkplekken geleverd en factureert die op maandbasis. Hierdoor betaalt Faber Halbertsma Group alleen voor wat zij daadwerkelijk gebruikt.

Blosse faciliteert leerkrachten met eigen laptop

Blosse, één in opvang en onderwijs, biedt opvang en onderwijs van baby tot brugklasser. Met meer dan 1.000 medewerkers verdeeld over 28 kindcentra richten zij zich vol overgave op hun kerntaak: iedere leerling de mogelijkheid bieden het maximale uit zichzelf te halen.

We hebben afgesproken op het servicebureau van Blosse in Heerhugowaard en spreken met bestuurslid Jeroen Spanbroek, IT Manager Ottilio Christiaan en Michiel Haan van Nedvice ICT. Nedvice ICT verzorgt het beheer en support van Blosse en is verantwoordelijk geweest voor de uitrol van dit project. ‘’We wilden alle medewerkers voorzien van een eigen device, die ze overal konden gebruiken’’, aldus Ottilio. ‘’Blosse vindt het belangrijk dat de professionals goed uitgerust zijn zodat zij hun werk goed kunnen doen. Dus een laptop waar ze tijd en plaats onafhankelijk mee kunnen werken. Het elimineren van lekken en de nieuwe regels rondom de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zijn een mooie bijvangst. Nu wordt ons leerlingvolgsysteem en zakelijke e-mail alleen gebruikt op deze beveiligde devices. We waren op zoek naar een partnership waarbij je samen hetzelfde doel najaagt; een relatie voor de lange termijn. Toen we een aanbesteding deden op leveranciersselectie is Buyitdirect daar uit gekomen.’’

Buyitdirect heeft de samenwerking met HP opgezocht om antwoord te geven op de gestelde wensen en eisen van Blosse. De uitkomst hiervan was een HP Probook 430 met bijpassende monitor, docking station, muis en keyboard.

”We waren op zoek naar een partnership waarbij je samen hetzelfde doel najaagt”

‘’Er zit ook een HRM component in het traject, namelijk dat we al onze medewerkers maximaal willen faciliteren en ontzorgen waar nodig. Ik ben enorm tevreden met de samenwerking tussen Buyitdirect en Nedvice ICT waarbij de eindgebruiker continu in het vizier wordt gehouden. De devices worden door onze medewerkers ontvangen als een cadeautje, omdat het ze gaat ontzorgen!’’, vertelt Jeroen.

‘’We hebben goed nagedacht over de uitrol van dit project, aangezien je te maken krijgt met eindgebruikers met verschillende kennisniveaus van ICT. We hebben een gebruikershandleiding gecreëerd hoe iedereen zijn device startklaar kon maken en dit klassikaal uitgedeeld zodat vragen gelijk beantwoord konden worden’’, aldus Michiel van Nedvice ICT.

‘’De samenwerking tussen klant, leverancier en beheerder is zeer soepel verlopen. De communicatie verliep gemakkelijk en snel en de taakverdeling was helder. De proactieve houding heeft ervoor gezorgd dat problemen met devices snel zijn opgelost’’, aldus Ottilio.

 

Toyota Material Handling NL zet stappen richting de cloud

Toyota Material Handling Nederland maakt onderdeel uit van Toyota Industries Corporation en biedt oplossingen aan voor intern transport. Denk hierbij aan magazijn- en heftrucks. Met 350 medewerkers en een aandeel van 23 procent op de heftruckmarkt, is Toyota Material Handling Nederland een grote speler. Begin 2017 hebben zij Vanderlande overgenomen; zij houden zich bezig met logistieke procesautomatisering op luchthavens, voor pakketdiensten en het automatiseren van distributiecentra.

We hebben afgesproken op het hoofdkantoor in Ede met Mark Leeuwis. ‘’Ik ben nu zes jaar werkzaam als Systeem- & Netwerkbeheerder en ik help bij het maken van IT beslissingen. Laatst ben ik naar het Europees hoofdkantoor in Zweden geweest waarbij de IT plannen voor de komende periode zijn besproken. We zullen langzaam stappen gaan zetten richting de cloud en de afdelingsschijven zullen verdwijnen waardoor we gaan werken met Sharepoint en Microsoft Teams. Je hebt dan altijd, overal en op elk device toegang tot je informatie. We gebruiken op dit moment Dell, maar gaan overstappen op Lenovo workstations. Ook wordt onze internetverbinding anders ingericht vanwege security redenen en stappen we over op Microsoft Intune. Via Buyitdirect nemen wij Samsung Knox af, maar gelukkig is dit compatible met Microsoft Intune. Zoals je hoort staat er genoeg te gebeuren!’’

”Buyitdirect biedt een breed scala aan producten en diensten aan waardoor je niet verder hoeft te kijken.”

‘’We zijn bij Buyitdirect terechtgekomen doordat onze mobiele telefoons aan vervanging toe waren. Onze accountmanager Pascal Weberink is vervolgens met Samsung langsgekomen en hebben demomodellen getoond. Hoewel we voorheen geen Android gebruikten, is dit beleid vanuit Europa uiteindelijk versoepeld. Tevens hebben we enkele Microsoft Surfaces via Buyitdirect aangeschaft. Veel salesmedewerkers hebben een laptop en een iPad, maar het is natuurlijk handiger om alles in één device te hebben; de Microsoft Surface is dan een goede uitkomst. De werkplekken zijn uitgerust met een nieuwe headset van Jabra en ook hierbij heeft Buyitdirect het proces begeleid.‘’

‘’Advies, meedenken en de klant ontzorgen zijn belangrijke kenmerken voor TMHNL zodat de IT werknemers zich volledig kunnen focussen op hun eigen IT gerelateerde werkzaamheden’’, aldus Pascal Weberink. ‘’Ik maak me daar hard voor.’’

‘’Ik hou Pascal op de hoogte van alle ontwikkelingen en daardoor kan er snel geschakeld worden. Pascal is flexibel en proactief en dit werkt zeer prettig in onze samenwerking. Buyitdirect biedt een breed scala aan producten en diensten aan waardoor je niet verder hoeft te kijken.’’

Foto: Toyota Material Handling Nederland

Modiform maakt grote stappen

Modiform produceert kweek-, transport- en verpakkingsmaterialen voor de tuinbouw zoals trays en potten. Daarbij worden grondstoffen geupcycled: materialen worden uit de maatschappij gehaald om hoogwaardige en onderscheidende producten te maken.

Tegenover ons aan de tafel zit Sven Andeweg, inmiddels 3,5 jaar werkzaam als Systeembeheerder bij Modiform. “Modiform is een familiebedrijf en we maken trays en potten door thermovorming: een plastic rol gaat de machine in, wordt verhit en vacuüm gezogen waardoor er een vorm wordt gecreëerd. We groeien hard: we tellen 250 medewerkers en begin 2018 hebben we Thomsen in Wormhout overgenomen. De productie lag afgelopen jaar op 900 miljoen stuks en zal naar verwachting oplopen tot 1,4 miljard in 2019. Modiform heeft zes locaties waarbij er op elke locatie een andere product wordt geproduceerd. Ook hebben wij een groene voetprint: we hergebruiken plastic zoveel mogelijk om geen afval te creëren en ook maken we kartonnen trays van pulp. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame maatschappij!’’

“Bij mijn vorige werkgever deed ik al zaken met Chris Verhoef van Buyitdirect en we hebben altijd contact gehouden. Eenmaal op mijn plek bij Modiform heb ik opnieuw contact gelegd met Buyitdirect en kwam zo bij Ricky Jong uit. De aftercare is voor ons heel belangrijk en Ricky werkt probleemoplossend: hij schakelt met specialisten en komt met nieuwe ideeën.  De prijs is voor ons niet leidend; de achterkant is het belangrijkst, zoals bijvoorbeeld service- en supportcontracten. Als wij een uur geen productie kunnen draaien, lopen de kosten snel op. Service- en supportcontracten zijn daarom belangrijk om 24/7 te kunnen produceren.’’

”De aftercare is voor ons heel belangrijk en Ricky werkt probleemoplossend: hij schakelt met specialisten en komt met nieuwe ideeën.”

“Doordat we zo hard groeien, moesten de systemen worden aangepast aan de productie zoals bijvoorbeeld conference-units: we zochten een totaaloplossing waarbij we Skype konden gebruiken, konden bellen en presenteren en wat gemakkelijk te bedienen is. Het moet laagdrempelig en bruikbaar voor iedereen zijn. Logitech heeft hier een geschikte oplossing voor waarbij flexibiliteit gewaarborgd is: van kleine tafelunits tot grote totaaloplossingen. Er wordt op dit moment gekeken wanneer dit leverbaar is en vervolgens wordt het aan het MT gepresenteerd. Tevens hebben we de overstap naar Office365 gemaakt waardoor we een volledig hybride omgeving hebben en in 2018 is ook alles Windows 10 geworden. Software, monitoren, notebooks, docking stations en Nokia toestellen hebben wij ook afgenomen bij Buyitdirect’’, aldus Sven.

Ook Accountmanager Ricky Jong is te spreken over de samenwerking: “Door de goede zakelijke relatie met Modiform behandel ik hun IT-vraagstukken met veel aandacht en plezier om uiteindelijk tot de beste oplossing te komen.’’

“We komen nu op het punt dat we alle servers weer gaan vernieuwen’’, vertelt Sven. “Alle servers in Leusden (ons opslag en  logistiek centrum) zullen verhuisd worden naar een datacenter en vervolgens moet er nagedacht worden of we meer in de cloud gaan zetten. We weten Buyitdirect te vinden voor onze vraagstukken!’’

 

Foto: Sven Andeweg

 

Gepersonaliseerd leren met HP Chromebooks bij het Lucas Onderwijs

Het Lucas Onderwijs is een onderwijsbestuur waar 54 scholen voor basisonderwijs en 24 scholen voor voortgezet onderwijs onder vallen die verdeeld zijn over drie regio’s. In de scholen zijn bijna 4000 personeelsleden werkzaam die zorg dragen voor meer dan 33.000 leerlingen. Lucas Onderwijs biedt het best denkbare onderwijs, waarbij iedere leerling zich kan ontwikkelen tot een zelfbewuste, verantwoordelijke en kansrijke burger.

Tegenover ons aan tafel zit Bart Moggré, Hoofd IT. “Onze IT is op verschillende wijze georganiseerd: bij het basisonderwijs is dit grotendeels geoutsourced en bij het voorgezet onderwijs is er een mix. Ik ben verantwoordelijk voor een deel van de de locaties van het voortgezet onderwijs, maar in de toekomst zal het wellicht breder worden door de IT van beide onderwijstypes samen te voegen. Wij als afdeling hebben de taak om de docenten te faciliteren met IT middelen die hun lessen ondersteunen.’’

Accountmanager Public Halima Sabri-Bridji vult aan: “Buyitdirect was nog best wel groen in het proces, want nooit eerder hadden we zo’n grote exercitie gedaan rondom leerling devices. Het is voor ons een prachtig leertraject geweest om met verschillende wensen van meerdere scholen te werken. We hebben de projecten en tijdslijn gestructureerd in kaart gebracht, waarbij de continuïteit van het onderwijs te allen tijde voorop stond.’’

“Door de aanbesteding te laten invullen door Buyitdirect hebben we ons kunnen concentreren op ons onderwijs en IT-taak. Buyitdirect heeft ons ontzorgt en tijdwinst gegeven door de administratie, garantie en logistieke afhandeling uit handen te nemen”

“De wensen en eisen van de locaties hebben we opgeschreven, geschrapt en herschreven’’, aldus Halima. “Het was een continu verbeterproces en mede door de openheid en flexibiliteit van de scholen is er uiteindelijk een oplossing gecreëerd dat aan alle wensen voldeed.’’

“Er is uiteindelijk gekozen voor HP hardware’’, gaat Bart verder. “De apparaten zijn uitvoerig getest op stevigheid, duurzaamheid en handbaarheid en ook de prijs-kwaliteitverhouding speelde een rol en was positief. De keuze voor welke aanbieder hing vooral af van de extra’s zoals verzekering en een klantvriendelijk klantportal. Buyitdirect sprong met haar aanbod erboven uit en communiceerde helder. Door de aanbesteding te laten invullen door Buyitdirect hebben we ons kunnen concentreren op ons onderwijs en ICT-taak. Buyitdirect heeft ons ontzorgt en tijdwinst gegeven door de administratie, garantie en logistieke afhandeling uit handen te nemen.”

“Een van de grootste uitdagingen van IT is om ervoor te zorgen dat de docenten kunnen lesgeven zonder ze te belasten met techniek. Uiteraard blijft de kracht bij de docent en is het device slechts een hulpmiddel erbij. Een andere uitdaging van dit volledige traject is de bekostiging geweest: het verschilt per onderwijsinstelling of de ouders betalen voor het device of dat het wordt bekostigd uit leermiddelen. Ook zijn de devices bij een vestiging betaald door de ouders terwijl dit wel centraal geregeld is. Hierdoor ontstaan er geen verschillen in devices en zijn de ouders gefaciliteerd met een bestel- en self-service portal voor schade- en garantiemeldingen’’, vertelt Bart.

“Hoewel ik Buyitdirect voorheen niet kende, weten zij wat er speelt op het gebied van IT en onderwijs’’, aldus Bart. “Onderwijs is een verhaal apart en daarom is ervaring, deskundigheid en kennis ontzettend belangrijk. Wat het grootste succes hierachter is geweest? Halima. Ze stond altijd voor ons klaar, is zeer betrokken en professioneel. Halima overziet de consequenties en mogelijke uitdagingen en zoekt altijd naar een oplossing. Buyitdirect heeft hetzelfde doel, namelijk continuïteit van het onderwijs en door de benadering vanuit andere hoeken versterken we elkaar waar nodig.’’

Foto: Bart Moggré & Halima Sabri-Bridji

CNB pakt haar servers en werkplekken aan

In Lisse staat het imposante gebouw van CNB. CNB bemiddelt in bloembollen, knollen en vaste planten en verbindt alle marktpartijen. Ook biedt CNB een breed pakket met diensten aan: van koelen en prepareren op de vestiging in Bovenkarspel, van veilen tot teeltadvies en makelaardij. Er werken 143 medewerkers waaronder 42 vertegenwoordigers.

We spreken Senior Systeembeheerder Ivo Wijnen, die al 13 jaar werkzaam is bij CNB en drie jaar zijn huidige functie invult. “Sinds 2008 zijn we klant bij Buyitdirect en hebben we een aantal grote projecten gedaan. In 2015 zijn de servers in ons datacenter vervangen in combinatie met een nieuwe brandmeldinstallatie. Hierbij hebben we ons netwerk gescheiden in client, servers en storage om een optimale performance te kunnen bieden. Buyitdirect heeft hierin geadviseerd en uiteindelijk ook de apparatuur geleverd. Buyitdirect is voor ons een sparringpartner: wij komen met een voorstel en onze accountmanager Lennert Ooms adviseert ons hierin, of komt met een beter alternatief.’’

“In de zomer van 2017 zijn we begonnen met het upgraden van de werkplekken naar Windows 10’’, aldus Ivo. “Alle werknemers zijn overgegaan op door ons geïnstalleerde laptops met Microsoft Direct Access zodat zij altijd en overal kunnen werken en de IT-afdeling blijft in control met betrekking tot de beveiliging. We zitten in de afrondende fase van de upgrade en heeft bijna 1 jaar geduurd. Dit komt omdat bollen seizoenproducten zijn en we geen grote IT veranderingen doen in het hoogseizoen (mei – sept). In het hoogseizoen moet alles zo stabiel mogelijk zijn. Onze vertegenwoordigers en klanten moeten dan zonder verstoringen gebruik kunnen maken van de diensten waar IT bij betrokken is.’’

“We weten precies van elkaar wat nodig is om tot de best mogelijke oplossing te komen en dit werkt zeer prettig.’’

 

“Al onze hard- en software doen we via Buyitdirect, denk hierbij aan software zoals Adobe Photoshop, Office 365 en de Microsoft licenties. Lennert is hier heel transparant en oplettend in: als hij iets niet goedkoper kan krijgen dan een concurrent dan is hij daar eerlijk in en hij geeft ook altijd een reden waarom dat zo is. Het is heel fijn om één aanspreekpunt te hebben; ik geef bij Lennert aan waar we tegen aanlopen en wat onze wensen zijn zodat hij het kan bespreken met specialisten van Buyitdirect’’, zegt Ivo. Lennert Ooms noemt de relatie met CNB bijzonder. “We weten precies van elkaar wat nodig is om tot de best mogelijke oplossing te komen en dit werkt zeer prettig.’’

“Hoe de toekomst van CNB eruit ziet? We nemen kleine stapjes richting de cloud met Azure, maar onze bedrijfsapplicatie is maatwerk dus voorlopig blijven we on premise werken. Over 2 jaar zullen we onze servers weer vervangen en dan zullen we weer aankloppen bij Lennert. Overigens zijn we van plan de komende jaren zaken te blijven doen met Buyitdirect aangezien we zeer tevreden zijn over de samenwerking’’, aldus Ivo.

Cello vernieuwt haar werkplekken met HP Chrome-apparaten en HP Elite Displays

Cello staat voor een goed leven voor cliënten. Hun behoeften, wensen en mogelijkheden zijn het uitgangspunt voor de ondersteuning. Daar gaan ze naar op zoek én mee aan de slag. Elke dag opnieuw. Ruim 2.700 medewerkers en 1000 vrijwilligers begeleiden bij wonen, werken, dagbesteding, logeren en vrije tijd. Maar ook voor (ambulante) begeleiding, behandeling en advies, thuiszorg of het volgen van een cursus kunnen mensen met een beperking bij Cello terecht.

We hebben afgesproken met Systeembeheerder en Helpdeskmedewerker Jan Coolen en Netwerkbeheerder Sven Bosman op het hoofdkantoor van Cello in Vught. “Begin 2018 is besloten om de werkplekken op alle locaties te vernieuwen en in oktober zijn we overgestapt van Citrix naar Google. Dit hebben we gedaan vanwege de opslag- en beveiligingsmogelijkheden en de flexibiliteit. Cello maakt bijvoorbeeld steeds meer foto’s en video’s en mede door de AVG werd het delen en opslaan hiervan een uitdaging. Met Google kan het personeel bovendien overal inloggen en werken, en kan gemakkelijk worden samengewerkt.’’

Onze accountmanager Pascal Weberink heeft geschakeld met Business Solution Manager Michel Vogelenzang over de invulling van de aanvraag. “Al snel bleek dat niet alle vendoren konden voldoen aan de gewenste Auto Update Expiration (vervaldatum voor automatisch updaten) met een looptijd van 5 jaar. Cello wilde langere tijd gedekt zijn en HP gaf aan snel de Chromebox G2 met een Auto Update Expiration tot 2024 te lanceren. Door een soepele samenwerking met HP accountmanager Johan de Man is een testfase gerealiseerd waardoor de keuze gemaakt werd voor HP als grootste zakelijke vendor’’, aldus Pascal. “We boden een oplossing die tijdens de gehele gebruiksduur voorzien kan worden van de belangrijke Google updates en beschikt over volledige Google Play support voor applicaties. Cello kan nu de komende jaren weer vooruit met de vaste en mobiele Google Chrome apparaten’’, vertelt Johan de Man van HP.

Naast de levering van de nieuw te bestellen hardware, is er meegedacht om Cello ook qua diensten volledig te ontzorgen. Cello had het verzoek neergelegd om systemen te leveren die ze direct in het netwerk konden plaatsen. De diensten die Buyitdirect voor haar rekening heeft genomen, zijn:

• Inklaren, order verzamelen, uitpakken, afvoer verpakkingsmateriaal, verzendklaar maken;
• Registratie serienummer, MAC Adres voor CMDB administratie;
• Aanbrengen Asset Tag (sticker);
• Vervoer richting Cello.

“Buyitdirect is circa 1,5 jaar onze vaste IT-leverancier en daar zijn we blij mee’’, aldus Sven. “De communicatie is duidelijk, er wordt snel geleverd en ik kan zelf gemakkelijk bestellen via de portal. Pascal denkt altijd mee en geeft mogelijke knelpunten aan. Zo maakt hij plannen voor inruil van oude apparatuur en hij zorgt dat er geen overschot aan verpakkingsmateriaal is. Er wordt met de klant mee gedacht, en dat voelt voor ons zeer prettig’’, vult Jan aan.

Foto: Jan Coolen, Sven Bosman & Pascal Weberink

Hikvision Europe geeft met trainingsruimte nieuwe dimensie aan lesgeven

Hikvision Digital Technology is wereldwijd marktleider als leverancier van kwalitatief hoogwaardige videosurveillance producten en oplossingen. Door de enorme groei, betrok het Europese hoofdkantoor een nieuw pand en logistiek centrum in Hoofddorp in 2016 – waar Buyitdirect in samenwerking met APC by Schneider Electric een datacenter ontwierp en inrichtte. In juni 2017 heeft Buyitdirect samen met Dell een nieuwe trainingsruimte vormgegeven, waarin interactiviteit, betrouwbaarheid en capaciteit centraal staan.

We spraken met IT-manager Toine van der Meij en Helpdesk Officer Koen Pereboom. “We wilden een trainingsruimte creëren voor onze klanten, installateurs en collega’s om onze producten te leren kennen. Het doel van de ruimte is om niet alleen meer te weten te komen over de producten, maar ook om actief hiermee aan de slag te gaan en de opties en mogelijkheden te ontdekken”, aldus Koen. “De grootste uitdaging was of de videokaarten van de rack-workstations compatible waren met de 4k beveiligingscamera’s”, zegt Toine vanuit Hikvision Europe BV.

Onze accountmanager Pascal Weberink ontving vanuit Hikvision de aanvraag om enerzijds mee te denken in het leveren van de benodigde hardware en anderzijds om advies te geven over de (technische) invulling van de nieuwe trainingsruimte. “De vraag bestond uit Mini systemen (Gigabyte BRIX) en rackmountable systemen voorzien van GeForce graphics cards. Samen met onze Workstation specialist Sanneau Borst kwamen wij erachter middels onderzoek dat NVIDIA Quadro Graphics ook de videobeelden kunnen decoderen. Naast Dell zijn ook HP en Fujitsu meegenomen in dit offerte traject. Hikvision heeft uiteindelijk voor DELL gekozen omdat zij op alle vlakken (PC, workstation performance, grafische performance en form factors) een oplossing konden bieden.” Toine vertelt dat ze erg tevreden zijn over eerdere Dell-servers die in 2016 al geplaatst zijn. “Het was daarom een easy call om nogmaals voor Dell te kiezen: never change a winning team.”

”Never change a winning team”

Outside Sales Specialist Wesley Ikking van Dell heeft gefaciliteerd in de aanvraag: “De hardware-oplossing moest voldoen aan performance en betrouwbaarheid. Dit is precies waar onze ISV gecertificeerde Dell Precision workstations invulling aan geven. Onze Dell Precision Rack 7000 series voorzag in de gewenste form factor en levert de prestaties die nodig zijn voor het decoderen van live 4k videobeelden én het beschikbaar stellen van video/data voor de hands-on handelingen van de studenten in het klaslokaal. Door de Dell Precisions uit te voeren met high-end Intel Xeon processoren, snel ECC RAM geheugen en een high-end professionele NVIDIA Quadro grafische kaart wordt de performance geleverd die continue nodig is. Tevens werd er een oplossing gezocht om maximale werkruimte te behouden voor de student met afstelmogelijkheden voor een ergonomische werkhouding.”

Op verzoek van Buyitdirect is BIS betrokken bij de AudioVisuele invulling van de nieuw in te richten trainingsruimte van Hikvision Europe. “De Hikvision instructeur is tijdens de certificeringstrainingen volledig in control; op zijn overzichtelijk geprogrammeerde 12” touchpanel kan hij vanaf het katheder na de instructie met alle negen cursisten op hun workstations meekijken of het geleerde op juiste wijze in de praktijk wordt toegepast. Mochten cursisten tussentijds vragen hebben, kan de trainer snel meekijken, bijsturen en desgewenst kan deze direct centraal worden besproken door het desbetreffende workstation(s) op 1 van de 3 grote presentatieschermen te tonen. Zo kunnen alle cursisten ook van elkaar leren! Tevens heeft de trainer vanaf zijn katheder ook eenvoudig controle over het centrale apparatuur rack met alle nieuwste Hikvision hardwarecomponenten en servers waar tijdens de training mee gewerkt wordt. De trainer kan deze volledig buiten het zicht van de cursisten bekijken, bedienen en het beeld desgewenst met de cursisten delen door deze op de centrale schermen te tonen”, aldus Sebastiaan Scheers van BIS.

De imposante trainingsruimte biedt plek voor negen studenten die ieder hun eigen werkplek hebben. Joven Velonza (Technical Trainer van Hikvision) ziet belangrijke voordelen in de nieuwe ruimte ten aanzien van de oude trainingsruimte. “De ruimte is interactief en biedt de mogelijkheid om het scherm van studenten over te nemen en te projecteren om op die manier vragen te elimineren die voor de hele groep gelden. De studenten blijven hierdoor een stuk beter bij de les. Ook komt de waarde van de apparatuur beter tot zijn recht doordat de functionaliteiten getoond worden en hoe deze ingezet kunnen worden; een enorme verbetering!”

Toine is zeer te spreken over de samenwerking met Buyitdirect en Dell. “Naar aanleiding van het advies, heb ik eerst een Dell OptiPlex Micro 7000 serie getest. Dit beviel zo goed dat we de rest van de trainingsruimte ook hebben ingericht. Ook de samenwerking verliep soepel. Ik hoef Pascal maar te bellen of mailen en heb binnen no time een antwoord. Ik vertrouw hem en hij staat altijd paraat.”

 

Foto: Pascal Weberink & Koen Pereboom