Het nieuwe vergaderen in een 1,5 meter samenleving: hoe?

Slimme AV-oplossingen voor de toekomst

Hoewel we nu nog werken aan onze keukentafel of bureau op zolder, zullen we uiteindelijk weer naar kantoor gaan. Naar alle verwachting zal dat eerst gefaseerd zijn. Het hedendaagse videobellen zal dan ook vervolgd worden op kantoor, maar niet alle vergaderzalen of ruimtes zijn hiervoor geschikt. Waar moet je aan denken bij het nieuwe vergaderen in een 1,5 meter samenleving?

Vergaderruimtes zullen de eerstkomende periode aanzienlijk aan capaciteit verliezen. Waar voorheen zes medewerkers aan een vergadertafel konden plaatsnemen, zal dat aantal -afhankelijk van de ruimte – minimaal halveren. Om een vergadering te faciliteren waarbij medewerkers op kantoor zijn én vanuit huis inbellen, moet je rekening houden met een aantal zaken:

1. Zorg voor een goede productiviteitstool waar alle medewerkers mee (samen)werken. Met deze tool kunnen zij bijvoorbeeld videobellen, chatten, bestanden uitwisselen of tegelijkertijd in bestanden werken. Door één tool te gebruiken voorkom je ruis en staat alles gewaarborgd op een plek.

2. Maak verschillende vergaderruimtes geschikt voor online samenwerken door collaboration bars. De collaboration bars zijn ontworpen voor zowel huddle tot medium ruimtes en zorgt voor een optimale videobeleving. De nieuwste bars zijn voorzien van automatische ruis- en echo-onderdrukking en hebben een breed gezichtsveld zodat iedereen in beeld komt.

3. Gebruik draadloze conferencingoplossingen zodat je niet meer hoeft te stoeien met kabels en adapters. Let op! Controleer van te voren goed of de draadloze oplossing aansluit op je bestaande conference oplossing zoals microfoons en camera’s. Dit voorkomt achteraf veel gedoe.

4. Voorzie vergaderruimtes van functionele samenwerkingstools. Dit kunnen simpele markers of een whiteboard zijn, maar ook technologie die het gemakkelijker maakt om vergaderruimtes te reserveren.

Zorg dat de 1,5 meter samenleving je niet overkomt en wees voorbereid. Ga het gesprek met ons aan en voorkom (achteraf) onnodige problemen. Zorg voor optimale productiviteit en creëer vrijheid binnen je organisatie zodat je business klaar is voor het volgende niveau! Onze Solutions Advisor AV Darren Looijen beantwoordt al jouw vragen en inspireert je graag met de juiste oplossingen.

De coronacrisis en IT: wel of niet investeren?

Wat kan IT. Inclusive voor jou betekenen?

De coronacrisis heeft niet alleen grote gevolgen voor onze gezondheid, het heeft ook een grote impact op onze financiële situatie. Investeringen worden op de lange baan geschoven of heroverwogen. Dit geldt ook voor investeringen op IT gebied.

Wij hebben onze Business Solutions Manager Michel Vogelenzang gevraagd om toe te lichten hoe IT. Inclusive juist tijdens deze crisis kan helpen, waarbij de focus ligt op het maandelijks betalen voor devices, software (cloud) en diensten. Wij stelden hem een aantal vragen:

Welke signalen ontvang je vanuit de markt met betrekking tot de geplande IT investeringen en projecten?

”De signalen die vanuit de markt komen hebben betrekking op lopende of komende projecten. Organisaties vragen zich af of ze nu wel direct moeten investeren of dat zij beter even kunnen wachten. Er wordt overwogen of er langer doorgewerkt kan worden met verouderde devices. De bijkomende risico’s worden hierbij ingeschat: als devices uitvallen kunnen medewerkers niet verder werken en door oude devices die niet meer ondersteund worden te blijven gebruiken, loopt de organisatie grote security risico’s. Organisaties kijken ook of noodzakelijke investeringen verspreid kunnen worden over een langere termijn. Kortom, de onzekere tijd waarin wij nu zitten leidt bij veel organisaties tot de vraag: wat is nu verstandig? Uitstellen of toch de knoop  doorhakken en vervangen?”

Wat raad jij aan om te doen?

”Kijk welke noodzakelijke devices vervangen moeten worden. Hiermee wachten zal op langere termijn meer problemen met zich mee brengen, waaronder security risico’s. De huidige restwaardes die worden gehanteerd voor de devices maken het dermate interessant dat je na de contractperiode veel geld bespaard, in vergelijking met een initiële investering.”

Hoe kan IT. Inclusive organisaties helpen tijdens en na de crisis?

”Met IT. Inclusive kunnen organisaties in deze tijden toch nieuwe devices aanschaffen met up-to-date software en diensten, zonder hiervoor een grote initiële investering te moeten doen. Devices, software en diensten kunnen maandelijks worden betaald*. Van Capex naar Opex – van bezit naar verbruik. Zo komt er geen enorme druk op de organisatie en de IT afdeling te liggen en beschikken medewerkers toch over nieuwe en vooral goed beveiligde devices. Een win-win situatie!

In het IT. Inclusive model gaan we uit van een op voorhand bepaalde restwaarde op de devices. Zo komen organisaties nooit voor verrassingen te staan. Met IT. Inclusive profiteer je vanaf de eerste maand direct al van een hoge restwaarde die wij afgeven op de devices.”

Wat houdt IT. Inclusive precies in?

”Wij zien dat de mindset binnen organisaties steeds meer aan het veranderen is: van bezit en alle lifecycle diensten zelf uitvoeren naar alleen betalen voor wat je gebruikt en de diensten rondom het device uit handen geven. IT. Inclusive is precies dat: maandelijks betalen voor devices, software en diensten*. IT. Inclusive is opgebouwd uit 5 bouwstenen die naar wens afgenomen kunnen worden. Het gaat verder dan een Device as a Service (DaaS) oplossing, door de mogelijkheid om een digitale werkplek in te richten. Hiermee kan iedere medewerker met zijn of haar login altijd, overal en veilig op ieder device inloggen en heeft hiermee toegang tot alle documenten en applicaties.

Wij leveren een op maat gemaakt plan waarbij wij samen met de klant naar de beste oplossing voor de organisatie kijken.”

Wil jij informatie over IT. Inclusive of wil je advies over wat te doen in tijden van crisis? Business Solutions Manager Michel Vogelenzang gaat graag het gesprek met je aan.

*Devices kopen en software maandelijks afnemen is ook mogelijk.

 

Het (definitief?) veranderende IT landschap in tijden van crisis

Waar moet je op letten bij de inrichting van IT in tijden van crisis?

De huidige coronacrisis zorgt voor een andere manier van (samen)werken en communiceren en is van invloed op onze werksituatie, mobiliteit en sociale leven. Maar hoe werk je effectief samen op afstand en waar moet je op letten bij de inrichting van IT in deze huidige setting?

Uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) is gebleken dat het thuiswerken en vergaderen op afstand als positief wordt ervaren. 27% van de thuiswerkers en 36% van de mensen die nu op afstand vergaderen, hebben aangegeven dit na de crisis te willen blijven doen. Door de huidige thuiswerksituatie, verandert ook de inrichting van het IT landschap. Een opsomming met enkele uitdagingen waar je rekening mee dient te houden:

  • Digitale samenwerkingstools. Met een applicatie zoals Microsoft Teams, Slack , Zoom of Google Hangouts kan je met elkaar bellen, chatten en bestanden uitwisselen. Werk je nog niet met een tool? Microsoft stelt bijvoorbeeld Teams nu tijdelijk gratis beschikbaar aan bedrijven die er nog niet over beschikken. Door deze nieuwe manier van samenwerken en communiceren nu te omarmen, zal dit een blijvende verandering worden.
  • Security. Er moet ook aandacht besteed worden aan de thuisnetwerken. Zo wordt veel gebruik gemaakt van privé wifi-netwerken en zijn lang niet al deze thuisnetwerken goed beschermd door middel van wachtwoorden en andere beschermingsconstructies. Als organisatie heb je met twee soorten beveiliging te maken als het gaat om thuiswerken:
    1. De data-verbinding tussen thuiswerker en bedrijfsnetwerk. Door een Virtual Private Network (VPN) maak je een ‘tunnel’-verbinding tussen je device en je bedrijfsnetwerk over het internet. Deze tunnel is beveiligd zodat het dataverkeer niet zichtbaar is voor buitenstaanders.
    2. De beveiliging van de data zelf. Je kan data encrypted versturen, zodat zelfs al wordt deze onderschept, de onderscheppers er niets mee kunnen. Jij hebt immers de sleutel voor het decrypten. Deze methode is mede afhankelijk van het type data dat je verstuurd.
  • Meeting ruimtes veranderen. Vanuit huis wordt nu veel vergaderd via video-conferencing. Sommige mensen zullen een aparte rustige ruimte hiervoor beschikbaar hebben, maar er zullen ook genoeg mensen gezamenlijk aan de keukentafel zitten. Gelukkig bieden de digitale samenwerkingstools voldoende mogelijkheden om professioneel over te komen door bijvoorbeeld het inzetten van zakelijke achtergronden.
  • Cloud versneld ingezet. Veel ondernemingen hebben hun infrastructuur al hybride gemaakt en werken al half in de cloud en half on premises. Dan is het vrij makkelijk om het thuiswerken te faciliteren. Maar voor veel organisaties zal het aanpassen zijn: zij hebben een volledige on premises infrastructuur en zullen versneld moeten aanpassen om data naar de cloud te brengen zodat werknemers er vanaf thuislocaties bij kunnen.

Door deze uitdagingen verwachten wij ook enkele veranderingen zodra er weer op kantoor gewerkt mag worden. Zo zullen sommige vergaderruimtes opnieuw ingericht moeten worden om mensen op afstand ook actief bij vergaderingen te betrekken. Tevens zullen organisaties kunnen besparen op kantoorruimte door het inrichten van flexibele werkplekken en door werknemers vaker thuis te laten werken. Door de digitale transformatie van veel organisaties zal er meer gebruik gemaakt worden van de cloud dan ooit tevoren. Deze overgang zorgt ervoor dat we minder lokale data gebruiken wat zal uitmonden in een groei van Software-as-a-Service applicaties.

Buyitdirect snapt je uitdagingen en helpt waar nodig. Wil jij meer informatie over bovenstaande punten of kunnen wij je helpen met een IT vraagstuk? Neem dan contact met ons op. Wij hebben ervaren specialisten in huis rondom Server, Storage & Networking, Software & Licentie, Audiovisueel, Cloud en de Moderne (thuis)Werkplek. We helpen je graag met advies, levering en implementatie.

Wat is Windows Virtual Desktop en wat kun je ermee?

Wat houdt Windows Virtual Desktop in?

Frank van Dijk is Business Solutions Manager bij Buyitdirect. Hij is gespecialiseerd in CSP en cloudoplossingen. Lees hier zijn bevindingen. 

Microsoft heeft de Windows Virtual Desktop gelanceerd. Hiermee kun je Windows apps aanbieden op elk apparaat aan alle gebruikers. Windows Virtual Desktop combineert Microsoft 365 (Office 365, EMS & Windows 10) en Azure om op grote schaal meerdere sessies te bieden tegen lagere IT-kosten. Volgens Microsoft is de dienst handig om devices  en software te testen en zijn de gegevens van medewerkers beter te beschermen. Een onderscheidend kenmerk is dat een organisatie deze meerdere Windows 10-sessies kan draaien op één virtuele machine. Er wordt dan ook een unieke virtuele desktopervaring verkregen.

Daarbij biedt de Microsoft Windows Virtual Desktop ook de beste Office 365 ervaring met goede performance en gebruikerservaring, zonder concessies. De problemen met het draaiende krijgen van Office 365 op je eigen VDI omgeving lijken hiermee van de baan. Tevens integreert Microsoft alle beveiligings- en beheertechnologieën van en door Microsoft 365.

Flexibel en schaalbaar
Als IT-beheerder kun je Windows Virtual Desktop gebruiken om remote desktop-sessies aan meerdere gebruikers aan te bieden. Dit kan via het nieuwe desktop besturingssysteem Windows 10 Multi-User welke exclusief beschikbaar is binnen Windows Virtual Desktop. De bestaande besturingssystemen zoals Windows 10, Windows 7 – of Windows Server 2012 R2 en hoger ook te gebruiken. Gebruikers kunnen, afhankelijk van hun wensen, kiezen voor de volledige desktopervaring of alleen afzonderlijke apps virtualiseren. Met Windows Virtual Desktop is de gebruikerservaring dus op en top schaalbaar en flexibel.

Minder complex
Waar voorheen het implementeren van meerdere virtuele desktops kostbaar en ingewikkeld was, kan je met Windows Virtual Desktop meerdere gebruikers op één infrastructuur laten landen. Zo wordt de schaalbaarheid per gebruiker optimaal en dat is kostentechnisch interessant voor zowel gebruiker als IT-beheerder: je betaalt namelijk alleen voor wat je gebruikt.

Maandelijks betaalmodel
Met Windows Virtual Desktop zijn grote investeringen in nieuwe hardware minder noodzakelijk. Via een maandelijks betaalmodel ben je namelijk voorzien van de meest recente hardware. Zelfs alle remote-desktop infrastructuur componenten hosten, installeren, configureren en beheren is niet meer nodig. Dit vertaalt zich door naar de kosten van de gebruiker die ook geen on-premises investeringen meer hoeven te doen. Met Windows Virtual Desktop kun je ze binnen enkele minuten implementeren en opschalen. Er is dus geen management nodig op de infrastructuur. Windows Virtual Desktop ontzorgt hierdoor ook op beheerlasten, aangezien deze managementlaag volledig onderhouden wordt door Microsoft. Die energie kan dus goed gericht worden op hoe andere innovaties die de Azure Cloud biedt, ingezet kunnen worden binnen het bedrijf.

Uitgebreide Windows 7 beveiligingsupdates
Windows Virtual Desktop is de enige service die gratis uitgebreide Windows 7 updates biedt terwijl een bedrijf de overstap maakt (of juist nog niet kan maken ) naar Windows 10. Op deze manier krijgen bedrijven de kans hun oude apps te draaien terwijl ze de overgang maken naar Windows 10. Klanten met volumelicenties voor Windows 7 Professional en Enterprise moeten normaal per systeem betalen voor Windows 7 Extended Security Updates. Met de overstap naar de Windows Virtual Desktop kunnen ze tot januari 2023 gratis beveiligingsupdates voor Windows 7 ontvangen.

Succesfactoren
Het succes van Microsoft Virtual Desktop zal zich in de toekomst moeten gaan bewijzen. Bestaande vendoren als Citrix en VMWare leveren al jaren vertrouwde virtualisatie technologie en zullen, naar eigen zeggen het WVD concept juist gaan ondersteunen met extra mogelijkheden en beheerfunctionaliteit, maar zullen gebruikers overstappen?  Lokkertjes zoals de extended security updates voor Windows 7 zullen zeker meehelpen. Verder blijven er nog vragen als “hoe zal de bandbreedte door Microsoft ingezet gaan worden”? Als er bijvoorbeeld meerdere 4K schermen per sessie ondersteund gaan worden, zal de bandbreedte ook ruim voldoende maar ook betaalbaar moeten zijn. In ieder geval staat vast dat Microsoft met de Virtual Desktop een grote stap richting toekomst heeft gezet.

Ben je benieuwd wat deze moderne technologie voor je digitale werkomgeving kan betekenen? Ik vertel je er graag meer over.

Gastblog: Is cloud een dure hype?

Is de cloud ook praktisch inzetbaar?

Auteur: Anton Tijdens

Al jaren worden de voordelen van de cloud belicht. Maar waar moet je je als organisatie precies in verdiepen als het gaat om de cloud? Anton Tijdens, IT Consultant bij Nalta Consultancy geeft antwoord op deze vraag.

Techreuzen

De laatste tijd komen technologie reuzen als Amazon, Microsoft en Google regelmatig in het nieuws. Gaat het niet over privacy en security aspecten, dan wel over de gigantische marktwaarde mede verkregen door hun cloud strategieën. Deze organisaties trekken, samen met Apple en Facebook, tevens de aandacht vanwege nieuwe technologische ontwikkelingen. De techreuzen creëren bewustwording rondom ‘the next big thing’, zoals kunstmatige intelligentie, edge computing en block chain. En uiteraard draaien deze diensten ook op hun cloudplatform.

Nu de markt zich zo snel beweegt, waar moet je je als organisatie in gaan verdiepen? Sommige bedrijven zijn geschrokken van de hoge – verborgen – kosten en gaan alweer terug naar eigen beheerde datacenters. Zijn de nieuwe ontwikkelingen, naast dat het hele mooie theoretische modellen zijn, ook praktisch inzetbaar? Dit zijn vragen waar Nalta en Buyitdirect klanten in begeleiden op zoek naar relevante antwoorden.

Wat is er anders?

Als je neutraal naar een cloudoplossing kijkt, verschilt deze niet veel van het traditionele outscourcen en co-located services. Cloudoplossingen zijn namelijk uit de bekende datacentersystemen geplaatst in computerruimtes van de eerdergenoemde IT-bedrijven. Deze systemen zijn dusdanig ingericht dat ze gestandaardiseerd onderhouden kunnen worden en uitermate schaalbaar zijn. Het belangrijkste verschil is dat er een pay-per-use model gehanteerd wordt bij de cloud en bij outscourcing en co-located services, kosten gebaseerd zijn op het maximaal afgesproken verbruik. Let op dat bij budgetcalculaties alles pay-per-use in rekening gebracht kan worden, ook dataverkeer binnen datacenters van een cloudleverancier, gebruikerslicenties en data-in-rust (zgn. snapshots).

Is cloud makkelijker dan de traditionele oplossingen?

Ja en nee. Cloud is een verzamelwoord voor gehoste systemen en bevat onder meer applicaties, zoals Office365, G Suite, ERP/CRM-applicaties tot aan infrastructuuroplossingen. Hierop kan je je eigen systemen draaien of gebruik maken van speciale opslagdienstverlening en rekencapaciteit van IoT en Big Data toepassingen. Je moet je als organisatie verdiepen, of laten adviseren, welke cloudtoepassingen een meerwaarde hebben voor jouw eigen bedrijfsvoering. Wat begint bij het opstellen van een IT-beleid; diensten die we graag voor klanten invullen.

Moet ik me verdiepen in de nieuwe trends?

Hierbij is het advies zeker om op de hoogte te blijven. De eerdere ‘hypes’ en ‘bubbles’ hebben uiteindelijk geresulteerd dat sectoren als logistiek en retail voorgoed veranderd zijn. Iedereen heeft nu echt 24 uur per dag toegang tot het internet. En start-ups transformeren zich om de technieken die ze ontwikkeld hebben ook in andere sectoren uit te rollen. Klanten zijn nu gewend om op bepaalde wijze te communiceren met een snelle feedback cycle en een hoge mate van klantgerichtheid. Qua dienstverlening concurreer je niet alleen in je eigen sector, maar ook met de wijze van dienstverlening van andere sectoren.

Is cloud dienstverlening alles of niets?

Hier zijn gelukkig heel veel opties en variaties in. Het is mogelijk om systemen in eigen beheer te houden en alleen bepaalde applicaties uit de cloud af te nemen. Er zijn zelfs oplossingen die het mogelijk maken om clouddienstverlening op jouw eigen systemen te draaien, zoals VxRail van DellEMC. Hiermee heb je de mogelijkheid om jouw lokale systemen transparant te koppelen aan cloudinfrastructuren, waarbij het beste van beide werelden beschikbaar wordt.

Net zoals elk ander beleidsvraagstuk is het belangrijk om je zoveel mogelijk te informeren, je te laten adviseren en te luisteren naar ervaringen van anderen. Iets adopteren alleen maar omdat het nieuw is, is niet wijs om te doen. Daarentegen je kop in het zand steken, kan ervoor zorgen dat de continuïteit van jouw organisatie in gevaar komt. De techniek en de aangeboden diensten maken het mogelijk om van (hybride) clouddiensten de meerwaarde te bewijzen door deze te testen en stapsgewijs te implementeren met flexibele financieringsopties. Schroom niet om ons hier over te benaderen!

 

 

Buyitdirect werkt nauw samen met Nalta Consultancy als het gaat om complexe en minder complexe IT-vraagstukken bij onze klanten. Onze solutions adviseurs werken samen met de specialisten van Nalta en zorgen er hiermee voor dat de klant altijd op de juiste manier wordt ondersteund gedurende het volledige project en indien gewenst ook daarna. Door onze krachten te bundelen kunnen we klanten continue inspireren met de juiste IT-oplossingen voor nu en voor de toekomst.

 

 

 

 

Hoe veilig is mijn data in de cloud?

Hoe veilig is cloudopslag en waar staat mijn data opgeslagen?

Frank van Dijk is Business Solutions Manager bij Buyitdirect. Hij is gespecialiseerd in CSP en cloudoplossingen. Lees hier zijn bevindingen. 

Binnen Buyitdirect zien we al jaren een trend als het gaat om opslag van data. Meer en meer mensen én organisaties slaan hun gegevens op in de cloud. De populariteit van cloudopslagdiensten zoals Microsoft OneDrive, Dropbox en Google Drive blijft dan ook groeien. Echter, met het toenemende gebruik van cloudopslagdiensten, is er ook een groeiend bewustzijn rondom de risico’s die dit met zich meebrengt. Hoe veilig is cloudopslag eigenlijk en waar staat mijn data opgeslagen?

Hoe beveiligen clouddiensten je data?
De eerste en meest voor de hand liggende beveiligingsmethode, is authenticatie. Dat betekent niets meer en niets minder dan dat je moet inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord om bij je gegevens te komen. Een sterk wachtwoord werpt al een eerste drempel op voor kwaadwillende die bij je gegevens willen komen. De meeste hackers proberen immers, in ieder geval in eerste instantie, ‘gewoon’ via de voordeur binnen te komen, zij het zonder te kloppen. Daarnaast kan, om een nog hoger security level te bereiken, gebruik gemaakt worden van MFA (Multi Factor Authentication). Hierbij wordt een tweede (of meer) authenticatie afgedwongen bijvoorbeeld via een SMS code of een speciale app op je mobiele telefoon.

De tweede beveiligingsmethode is encryptie, oftewel het versleutelen van je gegevens. Gegevensbestanden worden nagenoeg altijd versleuteld opgeslagen in de cloud, waardoor ze onbegrijpelijk zijn voor iemand zonder de juiste ‘sleutel’. Bij de grote cloudaanbieders beschik je zelf niet over de sleutel. Die is in feite ingebakken in de dienst zelf. Als je inlogt met je wachtwoord, wordt je data automatisch gedecodeerd. Er zijn echter ook kleinere clouddiensten waarbij je als gebruiker de sleutel daadwerkelijk zelf in handen krijgt. Dit betekent ook dat als je deze sleutel kwijtraakt, je niet meer bij je gegevens komt. Een simpele password reset is dan onmogelijk. Je kunt je gegevensbestanden overigens ook zélf coderen voor je ze opslaat in de Cloud, met speciale versleutelingssoftware.

Naast de voorgaande vormen van netwerkbeveiliging, speelt ook de fysieke beveiliging van datacenters een belangrijke rol bij de aanbieders van clouddiensten. We kunnen dan denken aan zaken als brandbeveiliging en inbraakbeveiliging. Die fysieke beveiliging is er niet alleen om de kostbare hardware te beschermen, maar ook je gegevens. Het heeft immers weinig zin om de elektronische achterdeur dicht te timmeren als de fysieke voordeur openstaat. Bij de grote aanbieders kun je ervan uitgaan dat je gegevens niet in één, maar in twee of meer datacenters op afstand van elkaar worden gehost. In dit geval is er al een huzarenstukje voor nodig willen kwaadwillende er met jouw gegevens of de gegevensdragers vandoor gaan.

Is cloudopslag dan veiliger dan lokale opslag?
Hoewel de afstand tot je gegevens misschien een gevoel van onveiligheid oproept, is cloudopslag stukken veiliger dan je vermoedelijk denkt. Eerder genoemde maatregelen die cloudaanbieders nemen, zorgen al voor een uiterst veilige opslag van jouw data. Daarnaast verstuur je je gegevens over een beveiligde verbinding naar een datacenter dat ongeveer net zo goed beveiligd is als De Nederlandse Bank, waar meerdere kopieën van je gegevens worden bewaard en ze gebruikmaken van de beste antivirussoftware. De kans dat je gegevens zoekraken, gewist worden, corrupt raken of gestolen worden, is nihil.

Uiteindelijk is je thuiscomputer en/of zakelijke device de zwakste schakel in dit geheel, en dat is niet anders dan wanneer je je gegevens lokaal opslaat. Je kunt je dus beter druk maken om de betrouwbaarheid en beveiliging van je eigen computersysteem dan je af te vragen hoe veilig je gegevens in de cloud zijn. De juiste security maatregelen kunnen hierbij ook veel ellende voorkomen.

Europese Wet- en Regelgeving; waar staat al mijn data dan opgeslagen?
Ook in Nederland hebben we wet- en regelgeving op cloud gebied. Die stelt bijvoorbeeld dat sommige privacygevoelige gegevens – zoals medische gegevens – niet buiten de Nederlandse handelsgrenzen mogen worden opgeslagen. Alle grote cloudproviders (waaronder Azure van Microsoft) bieden de mogelijkheid om zelf te bepalen waar jouw data komt te staan. Dat is voor veel organisaties heel belangrijk. Qua veiligheid is dit niet relevant, want bijvoorbeeld in de VS zou de data even goed beveiligd zijn. Maar buiten West-Europa geldt wel andere (privacy-)wetgeving. Zo is het opslaan van jouw data in de Europese cloud een eerste stap om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Buyitdirect: De totaalleverancier voor al jouw cloudtoepassingen
Buyitdirect adviseert en levert zowel de hard- en software oplossingen die een veilig gebruik van clouddiensten mogelijk maken. Graag adviseren wij ook jou hoe de cloud optimaal ingezet kan worden voor jouw organisatie. Ik sta je graag te woord!

Hoe veilig is jouw moderne werkplek?

Security, adoptiegraad en cloud

Tia Maksud is Business Development Manager bij Buyitdirect en stelt organisaties in staat de klantreis te optimaliseren met de juiste oplossing. Lees hier haar bevindingen.

Onlangs las ik een artikel omtrent modern werken en hoe een organisatie dit faciliteert voor zijn medewerkers. Met mijn collega accountmanagers, ontvangen wij binnen Buyitdirect, ook regelmatig vraagstukken rondom dit onderwerp.

De dialoog

De meest voorkomende vragen komen voort uit security, cloud en bewustwording in de organisatie. Maar hoe kom je van roadmap tot uitvoering? Wij gaan graag het gesprek met jou aan!

Security, adoptiegraad en cloud

Security is een prioriteit. Veel van onze klanten werken hybride, maar zowel on premise als cloud verdienen aandacht als het gaat om veiligheid. Daarom komt dit onderwerp veel eerder aan bod in het proces. Uiteraard is bewustwording in de organisatie ook een belangrijk element waarbij het beleid rondom veiligheid en adoptiegraad wordt verhoogd. Dit lukt alleen als de medewerkers op de hoogte zijn en het beleid ook omarmen. En wat de cloud betreft; dit is niet meer weg te denken in het moderne werken. Met de juiste voorzorgsmaatregelen is de cloud wel veilig, zijn veel zaken geautomatiseerd en daardoor up to date.

Total cost of ownership

Uiteraard komt er bij de veiligheid rondom de moderne werkplek veel kijken. Wij begrijpen dat je niet zit te wachten op een aparte oplossing voor elk pijnpunt, wat een wildgroei aan oplossingen in de omgeving tot gevolg heeft. Compliant zijn vraagt voorbereiding, onderhoud en tractie van de gebruikers. De totale beheers- en exploitatiekosten kunnen hiermee fors verlaagd worden en de security wordt nog krachtiger en effectiever.

Waarom kies je voor Buyitdirect?

Buyitdirect is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne werkplekken op maat. We kijken graag samen met jou hoe we nog meer meerwaarde uit je werkplekken kunnen halen. Wil je weten met welke oplossingen wij je kunnen ontzorgen of wil je weten wat de moderne werkplek voor je organisatie kan betekenen? Laat het ons weten!

Gastblog: Hoe modern is jouw werkplek?

Hybride is het toverwoord

Auteur: Martijn Bloem

Onze manier van werken is steeds meer aan het veranderen; we willen overal, altijd, efficiënter, veiliger en gemakkelijker werken. Martijn Bloem, Technisch Accountmanager bij MostWare, neemt je in deze blog mee in de transformatie van een gewone werkplek naar een moderne werkplek. Wat is het en hoe werk je daar naar toe?

Waar komen we vandaan?
Bestanden op een fileserver in een netwerkmap of op de G:-schijf, de H:-schijf, de S:-schijf, databases op een databaseserver en applicaties op een applicatieserver, desktopcomputers om te werken op kantoor en e-mail als hét samenwerkingsplatform. Voor sommigen klinkt dit als verre historie, voor anderen is het nog de dagelijkse praktijk. Inmiddels kan bijna iedereen die online werkt wel vanuit huis werken, maar of dat ook altijd op de meest efficiënte manier gaat is maar de vraag. En je ziet een onoverzichtelijke en onsamenhangende verzameling van apps ontstaan, als een soort schaduw-IT. Medewerkers hebben de behoefte om zaken buiten hun eigen infrastructuur om met elkaar te delen en zoeken dit in apps als WhatsApp en Dropbox.

Veranderingen die om een andere manier van samenwerken vragen
De behoefte van medewerkers om zaken te delen en om samen aan bestanden te werken ontstaat niet zomaar. Er zijn organisatorische veranderingen die daaraan ten grondslag liggen. Denk daarbij aan het steeds vaker werken in teamverband, projecten waarbij meerdere afdelingen betrokken zijn maar ook de verandering in leiderschapsstijl. Zelfredzame en zelfsturende teams is iets dat we steeds vaker zien.

Stap voor stap naar de cloud
Vaak is de wens om altijd en overal de beschikking te hebben over de juiste en actuele informatie om het werk op een leuke en efficiënte manier te kunnen doen. Wat daar dan achteraan komt, is vaak: ‘Dan moet ik dus naar de Cloud, maar ik heb al infrastructuur’. Dat is een misverstand.
Jonge startups starten vaak helemaal in de cloud waarbij de fase van on-premise wordt overgeslagen. Voor bedrijven die al langer bestaan is het iets lastiger, maar er kan gefaseerd worden overgestapt. Meestal wordt de Exchange-server als eerste naar de Cloud gebracht met Exchange Online. Daar merkt de gebruiker weinig van; er komen alleen extra functionaliteiten beschikbaar.

Een volgende stap kan zijn dat je documenten waar je vaak aan samenwerkt naar de cloud brengt. En natuurlijk met één gebruikersnaam en één wachtwoord voor alle functionaliteiten, of het nu on-premise is of in de cloud. Zo kun je stap voor stap de voordelen van de cloud inzetten in je organisatie.

Waar werk je naartoe?
Van mappen en bestanden op een netwerkschijf naar bestanden georganiseerd in (team)sites. Van maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox naar een platform voor nieuws, voor en door medewerkers, waar iedereen op berichten kan reageren en liken als een soort zakelijk Facebook. Van de traditionele manier van vergaderen naar vergaderen en chatten met Skype. En, niet geheel onbelangrijk, van dure applicaties zoals projectmanagement- of samenwerkingssoftware naar standaardfunctionaliteiten in de cloud, die allerlei applicaties overbodig maken of – als je ze nog niet had – een hele verrijking kunnen zijn. Zo kun je tegelijk samenwerken in een document, spreadsheet of presentatie. Terwijl je werkt aan zo’n bestand, kun je tevens direct chatten met die collega. Er is altijd slechts één versie van het document, met een overzichtelijke versiegeschiedenis die automatisch wordt bijgehouden. En je kunt zelfs buiten de organisatie documenten delen en erin samenwerken. Dat resulteert in stukken minder e-mail.

Hybride is het toverwoord
Geen big bang maar stap voor stap, daarmee houd je de overstap behapbaar. Hybride is het toverwoord: kies de oplossingen die je medewerkers verder helpen en beweeg je organisatie langzaam naar nieuwe functionaliteiten en oplossingen in de cloud.

Buyitdirect werkt nauw samen met MostWare als het gaat om implementatie, beheer en het meedenken over complexe IT-vraagstukken. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze klanten inspireren met de juiste IT-oplossingen. 

Buyitdirect bestaat 20 jaar!

Het is feest!

We bestaan 20 jaar! We feliciteren onze directeuren Ernst Graaff en Dik Graaff.
We schotelden Dik een aantal vragen voor:

Wat is echt kenmerkend voor Buyitdirect?
‘’Persoonlijke aandacht en communicatie met de klant. Gevoel voor het slim toepassen van de laatste technieken die voortkomen uit IT trends in de markt.’’

Waar ben je het meest trots op?
‘’We hebben in 2007 een belangrijke stap genomen en Buyitdirect ondergebracht bij Bechtle AG: inmiddels de grootste IT speler in Europa en daarbuiten. Zij hebben verstand van IT, tomeloze internationale ambities en de klant staat altijd centraal. Samen met onze twee zusterbedrijven in Nederland, ARP en Bechtle Direct, behoren we tot de top op ons vakgebied. Onder de paraplu van onze Duitse moeder kunnen we al onze ambities waarmaken.’’

Waar heb je (destijds) wakker om gelegen?
‘’Buyitdirect heeft de “dot-com” crash ten volle meegemaakt. Met ons team zijn we destijds langs de rand van de afgrond gegaan. Terwijl vele concurrenten failliet zijn gegaan hebben wij de crash overleefd en ons bedrijf omgebogen naar de succesvolle onderneming die we nu zijn.’’

Wat zijn de ambities van Buyitdirect en waar staat Buyitdirect over 10 jaar?
‘’Wat een lastige vraag! Het voorspellen waar we over een of twee jaar staan is al een hele uitdaging. Onze ambities zijn om zowel een geweldig eigentijdse werkgever te zijn als een toonaangevende en smaakmakende businesspartner van IT-oplossingen in de breedste zin. Duurzaam gebruik van devices wordt belangrijker dan bezit waardoor we samen met partners passende IT-oplossingen bieden voor makkelijk en veilig werken in een abonnementsvorm. IT. Inclusive is het antwoord van Buyitdirect op de ontwikkelingen van Anything-as-a-Service. Met Boekloos, onze propositie voor IT in het onderwijs, bieden we scholen en leerlingen duurzame devices tegen een vast tarief aan.
Over 10 jaar biedt Buyitdirect klanten van onze klanten een gepersonaliseerde en prettige beleving aan door primaire processen met techniek te verbeteren. Onder de vlag van Bechtle AG zullen we over 10 jaar een global speler zijn, waardoor we ook onze internationale klanten meer kunnen bieden.’’

Wat is de belangrijkste les die je ooit hebt geleerd?
‘’Techniek evolueert razendsnel, fascinerend! Alleen door te samenwerken met de juiste partners haal je rendement uit deze snelle ontwikkelingen. Vanuit een goed functionerend ECO systeem met de juiste partners zijn we in staat onze klanten steeds beter te bedienen met de juiste oplossing. Dat was 20 jaar geleden al zo en wordt in de toekomst alleen maar belangrijker.”

Op nog vele mooie jaren Dik & Ernst!

 

Zo maakt de cloud je leven een stuk makkelijker

Wist je dat de cloud je organisatie veel gezonder en flexibeler kan maken?

Het laat je collega’s een stuk zorgelozer en productiever werken, en levert tegelijkertijd een flinke kostenbesparing op. Maar dat is nog lang niet alles. Wij zetten de belangrijkste voordelen graag even voor je op een rijtje.

Nooit meer te laat aan tafel
Een goede werk-privébalans wordt vaak in één adem genoemd met mobiel werken. En terecht. Mobiel werken voldoet namelijk aan alle voorwaarden voor een perfecte afstemming tussen werk en privé. Cloudoplossingen vormen het hart van de mobiele werkplek. Ze zorgen ervoor dat je collega’s altijd en overal aan de slag kunnen. Dus ook thuis of vanuit de favoriete koffietent. Zonder fileleed, verloren uren of wéér te laat thuis zijn voor het avondeten met het gezin.

“Cloudoplossingen vormen het hart van de mobiele werkplek.”

Hogere bereikbaarheid én productiviteit
Omdat je met de cloud niet meer afhankelijk bent van een vaste werkplek vergroten je collega’s eenvoudig hun bereikbaarheid en productiviteit. Het stelt je in staat om veel sneller in te spelen op klantverzoeken, waardoor je je dienstverlening nog beter maakt. Cloudoplossingen zijn dan ook uitstekende hulpmiddelen voor het vergroten van je klanttevredenheid.

Aantrekkelijk werkgeverschap 
Maar dat is nog niet alles. De cloud biedt je collega’s veel meer vrijheid in het indelen van hun dag. Tussendoor even een boodschap doen of lunchen met een vriend? Cloudoplossingen maken het mogelijk; je gaat gewoon ’s avonds nog even verder met die ene zakelijke taak. Die vrijheid leidt tot meer rust en minder stress. Het resultaat: een hogere medewerkerstevredenheid en een lager verzuim. Bovendien maak je je organisatie aantrekkelijk voor de mobile-minded millennials, die een steeds groter deel van de arbeidsmarkt uitmaken.

Hogere flexibiliteit, lagere kosten
Met de cloud richt je je zakelijke IT veel efficiënter in. Je kunt heel eenvoudig op- en afschalen in functionaliteit en gebruikersaantallen. Daardoor past de cloudoplossing altijd bij je behoefte, en betaal je nooit te veel. Het afnemen van cloudoplossingen als dienst leidt bovendien tot een besparing op hardware. De benodigde capaciteit neem je af voor een maandelijkse fee. Cloudoplossingen worden bovendien achter de schermen geüpdatet. Dat betekent dat je geen omkijken hebt naar beheer, onderhoud en beveiliging. Ook dat levert een mooie kostenbesparing op.

Wel de lusten, niet de lasten
Van overal productief kunnen zijn tot optimaal samenwerken op afstand; voor iedere zakelijke taak is wel een cloudoplossing beschikbaar. Draai je je apps liever lokaal, dan helpen we je met een optimale inrichting van je eigen server- en storageoplossing. Je collega’s zijn zo op en top productief en profiteren maximaal van de voordelen van mobiel werken.

Waarom kies je voor Buyitdirect?
Wil je jouw organisatie ook laten profiteren van al deze voordelen? Stap dan zo snel mogelijk over naar de cloud. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Wij ondersteunen je namelijk voordelig tijdens iedere stap. Kostenefficiënt, transparant, deskundig én op maat. Neem vandaag nog contact met ons op.